Головна Новини Світ ЄС Що тепер чекає на українських біженців: стало відомо про рішення Ради ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Що тепер чекає на українських біженців: стало відомо про рішення Ради ЄС

25 червня 2024, 12:58 comments2445
Поділіться публікацією:

Рада ЄС у вівторок, 25 червня, ухвалила рішення про продовження тимчасового захисту до 4 березня 2026 року для понад 4 мільйонів українців, які рятуються в країнах Євросоюзу від війни в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

Що тепер чекає на українських біженців: стало відомо про рішення Ради ЄС

Українські біженці. Фото: із відкритих джерел

Механізм тимчасового захисту було запущено 4 березня 2022 року. Ухвалене сьогодні рішення про продовження не змінює рішення від березня 2022 року за категоріями осіб, на яких поширюється тимчасовий захист.

Директива про тимчасовий захист надає українцям право на проживання, доступ до ринку праці, житло, соціальну, медичну та іншу допомогу.

Вона також допомагає державам-членам упорядковано та ефективно керувати прибуттям людей.

"День за днем Росія тероризує український народ своїми бомбардуваннями. Це небезпечні обставини. Ті, хто втік від російської агресії, можуть і надалі розраховувати на нашу солідарність", — зазначила державний секретар Бельгії з питань притулку та міграції Ніколь де Мур, яка представляє країну, що головує зараз у Раді ЄС.

Наразі майже 4,2 мільйона людей, переміщених з України, користуються тимчасовим захистом у ЄС, серед яких третина – діти.

11 червня Європейська комісія запропонувала продовжити тимчасовий захист для осіб, які рятуються від російської агресії проти України, ще на один рік – з 5 березня 2025 року до 4 березня 2026 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" – як у Польщі ставляться до українських біженців: результати опитування неприємно здивували.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи скасує Німеччина допомогу українським біженцям: відповідь уряду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини