Головна Новини Світ ЄС Шантаж Угорщиною ЄС: на які кроки готовий піти Євросоюз, щоб розблокувати допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Шантаж Угорщиною ЄС: на які кроки готовий піти Євросоюз, щоб розблокувати допомогу Україні

Угорщина обіцяє накласти вето на рішення Європейського Союзу виділити Україні 50 млрд євро допомоги.

9 листопада 2023, 12:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Єврокомісар із питань фінансів Йоганнес Ган заявив, що спроби Угорщини одноосібно накласти вето на фінансову допомогу Україні у розмірі 50 млрд євро не можуть бути задіяні. За словами Гана ЄС знайде шлях обходу таких намірів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Euobserver.

Шантаж Угорщиною ЄС: на які кроки готовий піти Євросоюз, щоб розблокувати допомогу Україні

Комісар ЄС з фінансових питань Йоганнес Ган. Фото з відкритих джерел

ЄС планує виділити Україні пакет фінансової допомоги на 50 млрд євро терміном на чотири роки. Угорщина неодноразово повідомляла, що готова блокувати фінансову допомогу для України. ЗМІ вказували, що таким чином угорський уряд шантажує ЄС та вимагає розблокувати кошти для Будапешта, які були заморожені через порушення верховенства права та зменшення демократії в Угорщині.

Єврокомісар із питань фінансів Йоганнес Ган спростував, що ЄС піде на поступки для Угорщини, щоб отримати її схвалення на допомогу Україні. За його словами Європейський Союз має обхідні шляхи, які не потребують голосу Угорщини.

"Ми можемо знайти рішення, яке стосується лише 26 країн-членів. Можуть бути певні затримки, якщо нам доведеться застосовувати різні заходи. Але, врешті-решт, я впевнений, я переконаний, що нас не зупинити", — сказав Йоганнес Ган.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Угорщина оголосила готовність блокувати перспективи приєднання України до ЄС. Як зазначив радник прем'єр-міністра Віктора Орбана Будапешт наполягає на змінні мовного закону в Україні, який стосується нацменшин. В Україні відповіли на закиди Угорщини заблокувати вступ до ЄС.

Також "Коментарі" писали, що Росія постачатиме додатковий газ двом країнам Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини