Головна Новини Світ ЄС Східний сусід не хоче сам жити у мирі і не дає цього іншим: в Естонії зробили заяву про РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Східний сусід не хоче сам жити у мирі і не дає цього іншим: в Естонії зробили заяву про РФ

У Міноборони Естонії вважають, що Москва не хоче жити у мирі

4 січня 2022, 08:30
Поділіться публікацією:

Росія несе реальну загрозу для Європи та НАТО, тому що не бажає жити у мирі. Як передає видання "Коментарі", таку думку висловив міністр оборони Естонії Калле Лаанет, пише "Рostimees".

Східний сусід не хоче сам жити у мирі і не дає цього іншим: в Естонії зробили заяву про РФ

Прапори Росії та Естонії

Калле Лаанет зазначив, що вперше за багато років безпека європейського континенту та Північноатлантичного альянсу опинилася під великою загрозою. Все тому, що Москва відмовляється виконувати міжнародні угоди, жити у мирі і тому загрожує всім своїм сусідам та іншим демократичним країнам у Європі.

На думку міністра, влада Росії розглядає частину демократичних європейських країн як ті території, які по праву повинні входити до складу РФ і тому робить відверті загрозливі заяви, ставить ультимативні умови.

Лаанет підкреслив, що Росія не вважає за потрібне рахуватися з тим, що держави, які сьогодні є суверенними, мають свою історію, свою мову, свою культуру. І все це нічого спільного із Росією не має. Москва публічно заявляє, що вона не визнає право цих країн самостійно визначатися зі своїм майбутнім, до яких альянсів входити, який вектор розвитку обирати.

Калле Лаанет подякував союзникам та партнерам Естонії по НАТО та Євросоюзу, тому що тепер країна перебуває в компанії інших демократичних країн. Це надає більше впевненості у відстоюванні своїх інтересів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Фінляндія дала жорстку відповідь на вимоги Кремля не розширювати НАТО. Влада країни заявила, що Росія їм не указу у визначенні свого курсу, тим більше, що висновки з уроків історії показали, чого насправді варті відносини з РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини