Головна Новини Світ ЄС Шольц і Макрон збиралися до Москви: про що хочуть говорити з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц і Макрон збиралися до Москви: про що хочуть говорити з Путіним

Шольц та Макрон сподіваються, що після розмови з Путіним вдасться знизити градус напруженості на кордоні України

4 лютого 2022, 15:42
Поділіться публікацією:

Канцлер ФРН Олаф Шольц, як і президент Франції Еммануель Макрон мають намір відвідати Москву, щоб відверто поговорити із президентом РФ Путіним на тлі повідомлень про загрозу російського вторгнення. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Голос Америки".

Шольц і Макрон збиралися до Москви: про що хочуть говорити з Путіним

Шольц та Макрон. Фото: з відкритих джерел

Канцлер ФРН був дуже лаконічний у своєму коментарі щодо свого візиту до Москви. Він заявив про скоординовану політику НАТО та ЄС і саме про це він нібито хотів би поговорити з російським президентом Володимиром Путіним.

Шольц має намір завітати до столиці Росії 15 лютого, а перед цим 7 лютого провести зустріч із президентом США. У розмові з головою Білого Дому тема України також має бути ключовою.

Олаф Шольц також висловив упевненість, що Росію не лише треба попереджати про наслідки її вторгнення в Україну, а й вести із Москвою діалог.

Президент Франції Макрон також не проти побачитися з Путіни віч-на-віч, незважаючи на те, що вони досить часто говорять по телефону. Макрон заявив журналістам, що його дуже непокоїть ситуація, що склалася на українсько-російському кордоні, і саме тому шляхом діалогу він розраховує домогтися зняття напруги. Еммануель Макрон має відвідати Москву 7 лютого, а вже 8 лютого бути у Києві, де провести зустріч із президентом України Володимиром Зеленським.

При цьому журналісти звертають увагу, що Макрона недаремно називають тим політиком, який постійно виступає за відновлення діалогу з Росією, від чого безпосередньо залежить безпека Європи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в ЄС розповіли, що чекає на "Північний потік-2", якщо Росія вторгнеться в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини