Головна Новини Світ ЄС Швеція планує почати боротьбу з жебраками
commentss НОВИНИ Всі новини

Швеція планує почати боротьбу з жебраками

Швеція готує документ, щоб заборонити жебрацтво в країні.

сьогодні, 10:50
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Правоцентристський уряд Швеції спільно з ультраправою партією "Шведські демократи" обговорюють запровадження загальнонаціональної заборони на жебракування. За словами лідерки "Шведських демократів" Лінди Ліндберг причиною жебракування стало збільшення кількості мігрантів.

Швеція планує почати боротьбу з жебраками

Швеція хоче заборонити жебрацтво. Фото з відкритих джерел

Під час пресконференції Лінда Ліндберг заявила, що уряд Швеції працює над ідеєю заборонити жебрацтво в країні. За словами Ліндберг, жебракування у Швеції було рідкісним явищем до 2010-х років, однак потім до країни почали приїжджати громадяни ЄС та інших країн з метою жебракування. Вона стверджує, що це явище спричинило зростання систематичних злочинів і вимагає серйозних заходів.

"На нашу думку, це нелогічно, коли люди їдуть через пів Європи, щоб жебракувати біля наших магазинів", — сказала Ліндберг. 

Заборона жебракування була однією з перших передвиборчих обіцянок партії "Шведські демократи", яка разом із трьома керівними правими партіями країни отримала незначну більшість на національних виборах 2022 року.

Наразі призначено слідчого, який досліджує можливість реалізації такої заборони без порушення міжнародних конвенцій і прав людини. Очікується, що висновки будуть представлені парламенту наприкінці червня 2025 року. Деякі представники опозиційної Ліберальної партії висловлюють заперечення щодо цієї ініціативи та заявляють, що не підтримають заборону. Однак Ліндберг дивиться на ідею оптимістично.

"Це добре і абсолютно необхідно. Я не виключаю, що наступного літа ми матимемо настільки добре підготовлену і збалансовану базу, що й інші партії можуть її підтримати", -  додала Ліндберг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії запропонували масово випускати горілку для місцевих жебраків.

Також "Коментарі" писали про українських біженців у Швеції. За два роки війни вони змінили свою думку щодо повернення в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини