Головна Новини Світ ЄС Швейцарія теж підтримала санкції проти агресора
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарія теж підтримала санкції проти агресора

Швейцарія підтримує Україну та виступає проти РФ

28 лютого 2022, 17:55
Поділіться публікацією:

Ще одна країна ухвалює санкції проти Росії. Активи політичної верхівки агресора будуть заморожені, говорять в уряді. Про це повідомляє Reuters.

Швейцарія теж підтримала санкції проти агресора

Фото ілюстративне / Pixabay

"З огляду на військову інтервенцію Росії в Україну, 28 лютого Федеральна рада прийняла рішення прийняти пакети санкцій, введених ЄС 23 і 25 лютого. Швейцарія підтверджує свою солідарність з Україною та її народом; вона доставлятиме допомогу людям, які втекли до Польщі", — йдеться в повідомленні уряду.

Швейцарія також запровадила фінансові санкції проти президента Росії Володимира Путіна, прем'єр-міністра Михайла Мішустіна та міністра закордонних справ Сергія Лаврова, вони вже набрали чинності.

У Швейцарії заявляють, що Кремль серйозно порушила міжнародне право. Країну закликали підтримати політику ЄС інші члени. Раніше Швейцарія традиційно зберігала нейтралітет.

Швейцарія заборонила в'їзд до країни п'ятьом олігархам, близьким до президента Росії Володимира Путіна, повідомила міністр юстиції Карін Келлер-Саттер на прес-конференції після того, як нейтральна Швейцарія прийняла санкції ЄС проти Росії.

Крім того, Канада продовжила підтримувати Україну та заборонила своїм банкам будь-які транзакції з Банком Росії, блокує активи ФНБ та угоди з ними.

Як повідомляв портал, стало відомо, які ще країни підтримали нашу державу. За останніми даними, австрійський регулятор наклав мораторій на платежі, адже почали забирати депозити з Sberbank Europe AG в Австрії та його дочірних філіалів в Хорватії та Словенії. Клієнти забирають гроші з рахунків, а рубль обвалюється, курс сягнув історичної позначки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини