Головна Новини Світ ЄС Скільки європейців хоче бачити Україну наступним членом ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки європейців хоче бачити Україну наступним членом ЄС

Україна має високу підтримку серед мешканців країн ЄС щодо питання вступу України до Європейського Союзу.

9 квітня 2024, 13:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Серед потенційних кандидатів на вступ до Європейського Союзу Україна має найбільше схвалення від європейців. За результатами соціологічного дослідження IPSOS/Euronews 45% мешканців країн Євросоюзу позитивно ставляться, що Україна стане наступним членом ЄС.

Скільки європейців хоче бачити Україну наступним членом ЄС

Вступ України до ЄС. Фото з відкритих джерел

Дослідження за березень 2024 року від IPSOS/Euronews показує, що під час наступної хвилі розширення Європейського Союзу Україна має схвалення від 45% жителів країн ЄС. 20% не визначились, а 35% проти.

Показник України виявився найкращим серед усіх інших кандидатів. Наприклад, вступ Боснії і Герцеговини до ЄС підтримує 37%. Наступними йдуть Грузія та Сербія з результатом по 35% та Албанія – 34%. Найменше жителі країн ЄС підтримують вступ до Євросоюзу Туреччини – 24%. Також Туреччина лідер серед тих, хто проти її вступу – 55%, тоді як показники інших країн коливаються в межах 33-38%.

Скільки європейців хоче бачити Україну наступним членом ЄС - фото 2

Скільки мешканців країн ЄС підтримує вступ України до Євросоюзу. Опитування IPSOS/Euronews

Нагадаємо, що останнім членом ЄС стала Хорватія, яку прийняли до союзу у 2013 році, до цього у 2007 до Європейського Союзу долучились Болгарія та Румунія. За заявами голови Європейської ради Шарля Мішеля ЄС працює над ідеєю свого розширення, а потенційна дата якого буде 2030 рік.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за проведеними опитуваннями у кінці лютого 2024 року 84% українців підтримує вступ до Європейського Союзу. Проти членства України в ЄС виступає 7% населення. 

Також "Коментарі" писали про результати неофіційного референдуму в Угорщині, який показав скільки угорців підтримує вступ України до Європейського Союзу. За повноправне членство України виступило менш як 1% громадян Угорщини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини