Головна Новини Світ ЄС Скільки угорців підтримує вступ України до ЄС: неочікувані результати
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки угорців підтримує вступ України до ЄС: неочікувані результати

За результатами "національних консультацій" значна частина населення Угорщини не підтримує повноправне членство України в Європейському Союзі.

30 січня 2024, 13:13
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Угорщині відбулись "національні консультації", які є неофіційним референдумом. На опитування було винесено одинадцять питань, зокрема чотири про Україну, а одне з них стосувалось членства України в ЄС. 

Скільки угорців підтримує вступ України до ЄС: неочікувані результати

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

В опитуванні на "національних консультаціях" угорців запитали, чи сьогодні існують умови для повноправного членства України в Європейському Союзі. 99,02% опитаних респондентів відповіли, що зараз ще не створені умови для вступу України до ЄС. Підтримали повноправне членство України в ЄС лише 0,98% угорців.

Також близько 99% угорців виступили проти відправки зброї Україні, фінансової підтримки від ЄС та підтримали рішення заборонити поставки українського зерна в Угорщину.

Попри результати "національних консультацій" угорська опозиція та незалежні соціологи вказують, що неофіційний референдум є лише способом керівної партії "Фідес", на чолі якої стоїть Віктор Орбан, отримати такі відповіді, які хоче бачити уряд. Таким чином "національні консультації" угорська опозиція називає інструментом пропаганди, а питання винесенні на всезагальне опитування маніпулятивними та упередженими.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Угорщині заявили про територіальні претензії на Закарпаття. Подібну позицію висунув також представник ультраправої партії Румунії, який крім Закарпаття хоче анексувати Буковину та Бессарабію. Заради цього політик готовий вивести Румунію з НАТО та відновити відносини з Росією.
Також "Коментарі" писали, що міністр МЗС Дмитро Кулеба назвав, хто стане новим послом України в Угорщині. Ним виявився колишній військовослужбовець ЗСУ та українець з угорським корінням Федір Шандор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини