Головна Новини Світ ЄС Скільки європейців підтримують продовження фінансової та військової допомоги Україні: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки європейців підтримують продовження фінансової та військової допомоги Україні: опитування

Підтримують надання Україні статусу кандидата у ЄС – 61% європейців

13 грудня 2023, 17:50 comments1705
Поділіться публікацією:

Фінансову підтримку Україні схвалює 72% громадян Євросоюзу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться на офіційному порталі Єврокомісії з посиланням на результати загальноєвропейського опитування населення Євробарометр.

Скільки європейців підтримують продовження фінансової та військової допомоги Україні: опитування

Україна-ЄС. Фото: з відкритих джерел

Фінансування ЄС закупівель та постачання військової техніки в Україну підтримують 60% європейців. Підтримує економічні санкції щодо російського уряду, компаній та приватних осіб 72% опитаних.

Майже дев'ять із десяти (89%) згодні з наданням гуманітарної підтримки людям, які постраждали від війни. 84% погоджуються з тим, щоб приймати в ЄС людей, які рятуються від війни.

Висловлюються за надання Україні статусу кандидата у ЄС – 61%.

Більшість респондентів задоволені реакцією ЄС на вторгнення Росії до України (57%). А 54% європейців говорять те саме про реакцію свого національного уряду.

Основними проблемами Євросоюзу європейці (28%) вважають імміграцію та війну в Україні.

Кожен сьомий європеєць вважає Європейський Союз місцем стабільності у неспокійному світі. 61% із оптимізмом дивляться на майбутнє ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — цього тижня, 14 та 15 грудня, відбудеться саміт Євросоюзу, де можуть оголосити про початок переговорів з Україною щодо вступу до ЄС, нового пакету допомоги нашій країні, нових санкцій проти РФ. Максимальний опір цьому чинить Угорщина, якою почала підспівувати Словаччина. Можливо, будуть проблеми з Австрією. Які очікування від майбутнього саміту ЄС? Чи тільки про Україну те, що відбувається зараз усередині Євросоюзу? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини