Головна Новини Світ Європа У Румунії закликали анексувати територію України: Бессарабію, Буковину та Закарпаття
commentss НОВИНИ Всі новини

У Румунії закликали анексувати територію України: Бессарабію, Буковину та Закарпаття

Лідер ультраправої партії Румунії пропонує відновити відносини з Росією та анексувати українські території.

28 січня 2024, 17:13 comments4553
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Лідер румунської партії AUR Клаудіу Тарзіу заявив про необхідність використати "великі імперії", які воюють одна з одною, щоб відновити та зберегти Румунію. Під відновленням Тарзіу має на увазі анексію українських територій, зокрема Бессарабії, Буковини та Закарпаття.

У Румунії закликали анексувати територію України: Бессарабію, Буковину та Закарпаття

Лідер ультраправої партії Румунії Клаудіу Тарзіу. Фото з відкритих джерел

Президент Ради національного керівництва ультраправої партії AUR Клаудіу Тарзіу виступив з промовою з закликом приєднати до Румунії території, які входять до складу України та Молдови. За словами Тарзіу потрібно скористатись війною на європейському континенті, щоб повернути "історично румунські території".

"Ми не будемо справді суверенними, поки не реінтегруємо румунську державу в її природних кордонах. Бессарабія має повернутися додому. Північна Буковина не може бути забута, південна Бессарабія, Закарпаття, все, що було і є румунської нації, має повернутися в межі держави. Молдова має бути вдома, в Румунії", – сказав Тарзіу та додав, що "це ідеальний план, про який нам не дозволено забувати, ігнорувати чи мовчати".

За словами Клаудіу Тарзіу Румунія розчавлена між "двома імперіями". З одного боку це Росія, яка за словами румунського політика нападала на Румунію 12 разів, тоді як з іншого НАТО. Попри те, що Румунія є членом альянсу, Тарзіу заявив про можливість виходу з НАТО, щоб налагодити відносини з Росією та анексувати території України.

"Я вважаю, що є необхідність розморозити відносини між Румунією та Росією, я визнаю необхідність хорошої співпраці між Румунією та Росією, я готовий це підтримати, але лише після того, як Росія доведе, що вона також хоче всього цього", — говорить Клаудіу Тарзіу маючи на увазі захоплення та анексію України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Угорщині заявили про територіальні претензії на Закарпаття у випадку втрати Україною державності.

Також "Коментарі" писали, що в Росії пригрозили Японії територіальними претензіями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергій

30 січня 2024, 13:00

Дурний румун,воно тобі вилізе боком.

Владислав

28 січня 2024, 18:51

Мы с нашим батальоном думаю за неделю им объясним,как они были не правы

Ігор

28 січня 2024, 17:30

Нарешті розум починає діяти. Так хоч частку України можна буде врятувати від обрізаної руйнації (Маріуполь Мар'їнка Авдіївка ...). А Молдову взагалі треба всю приєднувати до натівської країни, поки не пізно. Там і з Росією можна буде домовитись, без залякування юдейцями: "Не дасте нам красти - Путін далі піде". Так запанує мир у Європі.


Новини