Головна Новини Світ ЄС Слідом за Туреччиною пекельне полум’я охопило Хорватію (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Слідом за Туреччиною пекельне полум’я охопило Хорватію (ВІДЕО)

У Хорватії вже другу добу горять ліси

3 серпня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

У Хорватії вже другу добу поспіль триває сильна пожежа в горах неподалік від міста Трогір в області Далмації. Про це пише УНН з посиланням на Jutarnji List.

Слідом за Туреччиною пекельне полум’я охопило Хорватію (ВІДЕО)

Пожежа в Хорватії, скріншот з відео

Вогонь наблизився до державної дороги D-8 та будинків, які не опинилися під загрозою зникнення, тому не було необхідності евакуювати населення. Однако автозаправна станція на Трогірському об’їзді під загрозою. 

Рух на державній дорозі поблизу Трогіра, яку було перекрито з минулої ночі на прохання пожежників, частково відновили у вівторок о 5.15 ранку.

Рух тепер проходить однією смугою, а транспортні засоби з двох напрямків по черзі випускає поліція, що регулює рух. До боротьби з вогнем залучені 124 пожежних і 25 військових із 34 машинами, а також два літаки.

Міністр оборони Маріо Баножич разом з начальником Генерального штабу Збройних сил Хорватії, адміралом Робертом Гранжем відвідали пожежу і з цього приводу повідомили ЗМІ, що понеділок був для них найважчим з точки зору кількості пожежників, котрі брали участь у десяти рейдах — використали тисячі тонн піни.

Головний керівник пожежної охорони Славко Туцакович пояснив, що пожежу поклали на контроль пожежників після того, як сьогодні вранці до гасіння приєдналися двоє канадців. Сьогодні вночі пожежники гасили пожежу надлюдськими зусиллями, тож одного разу на полі було 194 пожежники, які відбили вогонь з південної сторони та захистили будинки, а також заправку.



Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Туреччину охопили лісові пожежі, через які довелося евакуювати місцевих жителів і туристів. Але за станом на 1 серпня більшість пожеж вдалося локалізувати.

Також видання  інформувало, що Туреччина спалахнула з новою силою: місцеві мешканці кинулись на допомогу пожежникам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини