Головна Новини Світ ЄС Словаччина погрожує Україні: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Словаччина погрожує Україні: що сталося

Президент Словаччини Петер Пеллегріні сказав, що країна не заслуговує на таке ставлення з боку Києва

24 липня 2024, 18:40
Поділіться публікацією:

Влада Словаччини висловила різке невдоволення рішенням України припинити транзит російської нафти. Президент і міністр оборони країни попередили про можливі заходи у відповідь, якщо ситуація не зміниться. Словаччина, яка активно підтримує Україну в енергетичній сфері, вважає такий крок Києва "безвідповідальним" та "ризикованим".

Словаччина погрожує Україні: що сталося

Словаччина натякнула, що перекриє Україні газ та світло

Міністр оборони Словаччини Роберт Каліняк не приховував свого обурення, заявивши, що Україна "дуже ризикує", ухвалюючи такі рішення. Він наголосив, що Словаччина є важливим партнером України, надаючи їй реверсний газ та допомагаючи з постачанням електроенергії з ЄС.

Президент Словаччини Петер Пеллегріні підтримав свого міністра, зазначивши, що країна не заслуговує на таке ставлення з боку Києва. Він допустив можливість вжиття заходів у відповідь, якщо ситуація з транзитом нафти не буде врегульована.

"

Якщо ситуація не покращиться, нам доведеться реагувати", — сказав президент

Поки не ясно, яких саме заходів може вжити Словаччина, якщо ситуація не зміниться.

Що стоїть за конфліктом?

Причиною конфлікту стало рішення України припинити транзит російської нафти через свою територію. Київ пояснив це рішення санкціями, запровадженими проти Росії. Однак Словаччина, яка залежить від постачання російської нафти, вважає такий крок неприйнятним.

Раніше “Коментарі” писали, що у відповідь на рішення України зупинити транзит російської нафти Угорщина натякнула про можливе припинення експорту електроенергії в Україну. На думку угорського уряду, дії Києва можуть порушити енергетичну стабільність Угорщини та Словаччини, які покладаються на нафтопровід Дружба для своїх потреб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини