Головна Новини Світ ЄС Словацький віце-прем’єр пояснив, чому сказав – Росія не поверне Крим Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Словацький віце-прем’єр пояснив, чому сказав – Росія не поверне Крим Україні

Словацький міністр назвав "особистою думкою" свою заяву щодо кримських санкцій проти РФ

21 січня 2022, 10:30
Поділіться публікацією:

Як і слід було очікувати, слова віце-прем'єра, міністра економіки Словаччини Ріхарда Суліка про шкоду антиросійських санкцій та про те, що Росія ніколи не поверне Крим Україні, викликали величезний резонанс. У результаті віце-прем'єру довелося пояснити, що він сказав ці слова, висловивши виключно свою особисту думку, яка ніяк не належить до офіційної позиції Словаччини. Як повідомляє видання "Коментарі", про це словацький чиновник сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Словацький віце-прем’єр пояснив, чому сказав – Росія не поверне Крим Україні

Ріхард Сулік. Фото: з відкритих джерел

Також Ріхард Сулік наголосив, що політична сила "Свобода та солідарність", членом якої він є, засуджує анексію РФ Криму.

Сулик додав, що Словаччина навіть не розглядає можливість ухвалення рішення про те, що Крим тепер по праву належить Росії, тому що країна виступає категорично проти того, щоб насильницьким шляхом можна було переміщувати кордони. Також Словаччина повністю підтримує наміри України дипломатичним шляхом відстоювати свою територіальну цілісність та суверенітет.

При цьому віце-прем'єр додав, що він, як вважав, так і вважає, що частина словацьких підприємців зазнала дуже серйозних збитків у зв'язку з санкціями, запровадженими Європейським Союзом проти Росії.

Ріхард Сулік зазначив, коли він говорив про те, що санкції проти РФ не приносять бажаного результату, а лише шкодять, то насамперед йшлося про економічну складову. Щодо політичного ефекту від запровадження санкцій, наголосив Сулик, він анітрохи не сумнівається у правильності такого кроку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — віце-прем'єр Словаччини Ріхард Сулік публічно поставив під сумнів доцільність економічних санкцій Євросоюзу проти Росії. Тоді чиновник заявив, що головну мету цих санкцій ніколи не буде досягнуто і Крим не повернеться в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини