Головна Новини Світ ЄС Снігопади в Іспанії: у містах оголосили зоною лиха
commentss НОВИНИ Всі новини

Снігопади в Іспанії: у містах оголосили зоною лиха

8 січня в Мадриді снігопад паралізував роботу аеропорту і залізничного транспорту

19 січня 2021, 23:15
Поділіться публікацією:

Іспанію засипає снігом, Мадрид просто потопає в снігу. Влада країни вирішила оголосити Мадрид зоною лиха, оскільки транспорт зупиняється через численні снігопади, дорожній колапс не дозволяє працювати на повну силу снігоприбиральної техніки, передає Ara.cat.

Снігопади в Іспанії: у містах оголосили зоною лиха

Іспанія в снігу (фото з відкритих джерел)

Як заявила офіційний представник уряду Іспанії Марія Хесус Монтеро, крім Мадрида в снігопадах потопають і інші міста. Так, також статус зони лиха отримали міста в автономних спільнотах Астурія, Кастилія-і-Леон, Кастилія-Ла-Манча, Андалусія, Арагон, Ріоха і Наварра.

Жителів міст, які потрап в зону лиха і якось постраждали від снігових буревіїв можуть отримати матеріальну допомогу від уряду.

На початку місяця снігопади буквально скували країну, в сніговій пастці опинилися багато міст країни. Снігопад паралізував роботу аеропорту і залізничного транспорту. На півночі Іспанії зафіксований рекордний температурний мінімум.

Нагадаємо, нвеликий мороз дістався до регіону Табук, що знаходиться на північному заході Саудівської Аравії. Неподалік "засніженій" території проходить кордон з Йорданією. Цікаво, що в деяких місцевостях Сахари температурний покажчик "впав" до -2 ° С. Варто відзначити, що частіше за все в цій африканській пустелі фіксуються плюсові температурні рекорди. У спекотні дні ртутний стовпчик термометра може досягати 50 ° С. Січень ж вважається найхолоднішим місяцем в році, як і в більшості країн світу. Втім, в Сахарі середньомісячні температури фіксуються в межах 20 градусів. Табук, де у 2021 році випав сніг, є найморознішим регіоном Саудівської Аравії. Тут взимку температура може опускатися до +4°С.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини