Головна Новини Світ ЄС Стала відома реакція Орбана на замах на Фіцо, якого він вважає другом
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відома реакція Орбана на замах на Фіцо, якого він вважає другом

Угорський прем’єр Віктор Орбан емоційно відреагував на замах на свого колегу зі Словаччини Роберат Фіцо. Зокрема, він заявив, що шокований такими подіями. За даними ЗМІ, він має намір відвідати свого друга

15 травня 2024, 20:00 comments1429
Поділіться публікацією:

На замах на голову уряду Роберта Фіцо відреагував його колега із Угорщини Віктор Орбан. Зокрема, у мережі Х він заявив, що "шокований" такими подіями.

Стала відома реакція Орбана на замах на Фіцо, якого він вважає другом

Орбан і Фіцо

Орбан назвав замах "огидним нападом" на свого друга, він додав, що молиться за здоров’я Фіцо.

Окрім того, сербські ЗМІ повідомили, що буцімто, Орбан та президент Сербії Александар Вучич у наступні два-три дні планують відвідати Роберта Фіцо.

Разом з тим, президент Словаччини Петер Пеллегріні назвав замах на Фіцо загрозою для демократії і додав, що політичні погляди не можуть слугувати виправданням насильству.

"Я нажаханий тим, до чого може призвести ненависть до іншої політичної думки. Ми не зобов'язані з усім погоджуватися, але є багато способів висловити свою незгоду демократичним і законним шляхом",
 – заявив Пеллегріні.

Очільник Словаччини побажав Фіцо швидкого одужання.

Разом з тим, на офіційному акауні словацького прем’єра у Фейсбуці з’явилося повідомлення про те, що він знаходиться у стані, який є небезпечним для життя. У повідомленні підкреслено, що його на гелікоптері перевозять у до Банської Бистриці, оскільки дорога до Братислави зайняла б занадто багато часу, а очільник уряду потребує негайної допомоги.

"Найближчі кілька годин все вирішать",
– сказано у повідомленні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 15 травня на голову уряду Словаччини Роберта Фіцо було скоєно замах. Після засідання уряду у нього стріляли, коли він вийшов, щоб зустрітися із виборцями. Стан Фіцо оцінюють, як критичний.

На замах на Фіцо відреагував президент Володимир Зеленський. Зокрема, він заявив, що Україна рішуче засуджує акт насильства проти глави уряду сусідньої держави-партнера. Він додав, що слід докласти всіх зусиль, щоб насильство не стало нормою в будь-якій країні, формі чи сфері. Окрім того, Зеленський побажав Фіцо швидкого одужання.

Втім, аналітики припускають, що скоро російські пропагандисти почнуть шукати український слід у замаху на Фіцо.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

15 травня 2024, 19:54

На месте орбанутого орбана,я бы как минимум призадумался..а то ли он делает?можно ж тоже довыпендриваться.


Новини