Головна Новини Світ ЄС Стало відомо, чому Мелоні проти призначення Каї Каллас на посаду голови дипломатії ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому Мелоні проти призначення Каї Каллас на посаду голови дипломатії ЄС

Джорджа Мелоні саботує призначення на посаду голови дипломатії ЄС прем’єрку Естонії Каю Каллас.

20 червня 2024, 10:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Після виборів до Європарламенту основні політичні сили домовляються про розподіл місць. На посаду голови дипломатії Європейського Союзу фаворитом вважається прем’єрка Естонії Кая Каллас. Однак прем'єрка Італії Джорджа Мелоні проти її обрання.

Стало відомо, чому Мелоні проти призначення Каї Каллас на посаду голови дипломатії ЄС

Кая Каллас та Джоржда Мелоні. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє естонський ресурс Postimees Джорджа Мелоні саботує призначення Каї Каллас на посаду високої представниці ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки. 

Причиною таких дій Мелоні називають її спробу посилити вплив руху Європейських консерваторів і реформістів (ЄКР), до якого належить її партія. ЄКР отримала на виборах до Європарламенту 83 місця та зайняла третю позицію. Натомість група партій в ЄС до якої належить Кая Каллас — Renew Europe, отримала четверте місце з 80 обранцями до Європарламенту. За словами Мелоні, ЄКР має здійснювати більше впливу на політику Європейського Союзу, адже отримала більше голосів.

Видання Politico з посиланням на дипломатів ЄС вказувало, що після виборів до Європарламенту очікується, що Урсула фон дер Ляєн вдруге стане головою Єврокомісії, головою Європейської ради оберуть Антоніу Кошту, очільницею Європарламенту — Роберту Метсолу, а головою дипломатії ЄС – Каю Каллас.

Однак, після обговорень на початку червня лідери ЄС не змогли узгодити деякі кандидатури зі списку. Очікується, що остаточні домовленності про розподіл посад буде ухвалено на наступній зустрічі 27-28 червня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що партія Орбана отримала найгірший результат на виборах до Європарламенту.

Також "Коментарі" писали про реакцію Медведєва на результати виборів у ЄС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини