Головна Новини Світ ЄС Стало відомо де створять в ЄС центр ремонту танків для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо де створять в ЄС центр ремонту танків для України

Відновлювати танки перед постачанням на фронт в Україні, найімовірніше – в Польщі

9 березня 2023, 17:47
Поділіться публікацією:

Польща вже оголосила, що створить у себе центр "обслуговування та ремонту" основних бойових танків, які вже або незабаром будуть доставлені в Україну. Про це повідомив міністр оборони Маріуш Блащак після розмови з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом, інформує служба новин німецького телеканалу ARD, пишуть "Коментарі".

Стало відомо де створять в ЄС центр ремонту танків для України

В Європі планують створити центр ремонту танків для ЗСУ

"Складно знайти запчастини для танків, які зараз постачаються, оскільки їх виробництво було припинено 20 років тому. Проте Польща готова відновити виробництво, і станеться це, "звісно, у співпраці з німцями", — йдеться в повідомленні.

Разом з тим йде мова і про найближчі партії бойових машин, які мають надійти Силам оборони України.

"Польща поставила Україні ще 10 основних бойових танків Leopard. Вироблені в Німеччині танки Leopard 2A4 є внеском Варшави в допомогу Україні, танки від інших союзників будуть доставлені "дуже скоро", — додав Блащак.

За інформацією очільника міністерства оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, в березні Україна отримає 21 танк Leopard 2 в модифікації A6. Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що його країна може запропонувати Україні більше танків на додаток до 14 вже обіцяних, але це залежатиме від оборонних потреб Британії. За його словами, танки Challenger 2 можуть почати надходити в Україну навесні.

24 лютого – у річницю російського повномасштабного вторгнення – стало відомо, що Польща поставила Україні перші танки Leopard.

"Коментарі" також писали про те, що в допомозі Україні всі країни-партнери спираються насамперед на ресурси, які є у них в наявності та нагальності такої допомоги. За таким принципом, зокрема, розглядається постачання ЗСУ танків, боєприпасів і винищувачів.

Як повідомляв портал "Коментарі", міністр оборони Словаччини Ярослав Надь говорить, що настав час прийняти рішення для посилання літаків до України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи вистачить "Богам війни" боєприпасів для контрнаступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxxxx

9 березня 2023, 18:40

Секс без обязательств: без денег, все анонимно, реальные девки с реальными фото, без шлюx и кидал. Здесь девки сами хотят и первые пишут, я уже не первую снимаю здесь ----- https://min.lc/vix


Новини