Головна Новини Світ Європа Настав час прийняти рішення: Міністр оборони Словаччини про винищувачі для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Настав час прийняти рішення: Міністр оборони Словаччини про винищувачі для України

Міністр оборони Словаччини закликає якнайшвидше прийняти рішення про передачу літаків для України

9 березня 2023, 12:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь говорить, що настав час прийняти рішення для відправки літаків до України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook словацького чиновника.

Настав час прийняти рішення: Міністр оборони Словаччини про винищувачі для України

Міністр оборони Словаччини Ярослав Над. Фото з відкритих джерел

На думку Ярослава Надя Словаччина повинна прийняти рішення про відправку для України своїх літаків МіГ-29.

"Думаю, настав час прийняти рішення. Гинуть люди в Україні, ми дійсно можемо їм допомогти, немає місця для політики. Це не по-людськи і безвідповідально", — написав Міністр оборони Словаччини.

Також Ярослав Надь підтвердив, що під час зустрічі міністрів оборони Євросоюзу у Швеції, яка відбулась 8 березня, що його колега з Польщі погодились почати спільний рух для передачі Україні військових літаків. Окрім того, раніше президент Польщі Анджей Дуда підтвердив, що його країна готова відправити винищувачі до України в спільній коаліції з іншими країнами Європейського Союзу.

Прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер у лютому говорив, що його країна може почати розгляд відправки винищувачів, тільки після того, як отримає офіційний запит від України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністерство оборони Сполучених Штатів не хоче передати матеріали про воєнні злочини Росії до міжнародних судів через прецедент, який в майбутньому може притягнути до відповідальності громадян США.

Також "Коментарі" писали, що президент Польщі Анджей Дуда зробив нову заяву про українських пілотів. Польський президент вважає, що Україна хоче мати армію на рівні з країнами НАТО, тому вже потрібно навчати пілотів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини