Головна Новини Світ ЄС Стало відомо, яка країна Європи хоче зруйнувати ЄС: Макрон звернувся із закликом не робити цього
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яка країна Європи хоче зруйнувати ЄС: Макрон звернувся із закликом не робити цього

У Парижі відбулася робоча вечеря керівників Франції та Угорщини, на якій обговорювали особливу позицію Будапешта.

14 березня 2023, 17:10 comments2283
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон закликав прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана зберігати єдність ЄС на тлі російської агресії в Україні та зробити все, щоб Євросоюз зміцнився, а не став руйнуватися. Про це лідер Франції заявив за підсумками зустрічі з Орбаном у Парижі. Як передає портал "Коментарі", про це пише "RFI".

Стало відомо, яка країна Європи хоче зруйнувати ЄС: Макрон звернувся із закликом не робити цього

Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Формальним приводом для зустрічі було оголошено підготовку до засідання Європейської ради, яке заплановано на 23-24 березня у Брюсселі. До порядку денного зустрічі були включені "промислова політика, енергетика та міграція".

За словами Макрона, під час дипломатичної вечері з Орбаном він прагнув наголосити на співрозмовнику на важливості "єдності європейських країн" щодо російської війни в Україні, "європейських цінностей" і верховенства права.

Видання звертає увагу на той факт, що зустріч двох лідерів, що відбулася в столиці Франції, була першою з грудня 2021 року. Її анонсували як "можливість підтвердити важливість європейських цінностей та єдність європейських країн у їхній підтримці України перед російською агресією, зокрема через застосування санкцій проти Росії".

Що ж до Віктора Орбана, то він за підсумками зустрічі був небагатослівним. Лідер угорців лише написав у Твіттері, що з Макроном він обговорював російське вторгнення в Україну, енергетичну безпеку та європейську оборонну промисловість. Ні про які подробиці розмови і тим більше про прохання французького президента Віктор Орбан, звичайно ж, не розповів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Віктор Орбан несподівано заявив, що доведеться переглянути відносини з Росією: що сталося.

Також видання "Коментарі" повідомляло — що відбувається в РФ – чи справді Кремль втратив контроль над інформпростором. Експерти детально розібралися у ситуації під час ексклюзивного інтерв'ю нашому порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини