Головна Новини Світ ЄС Стало відомо, яке рішення ухвалив ЄС щодо допомоги Україні на 50 млрд євро
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яке рішення ухвалив ЄС щодо допомоги Україні на 50 млрд євро

ЄС дав "зелене світло" допомоги Україні на 50 млрд євро

1 лютого 2024, 13:02 comments1826
Поділіться публікацією:

Лідери Європейського Союзу під час саміту схвалили виділення для України 50 млрд. євро в рамках програми Ukraine Facility. Як передає портал "Коментарі", про це заявив голова Європейської ради Шарль Мішель у Twitter.

Стало відомо, яке рішення ухвалив ЄС щодо допомоги Україні на 50 млрд євро

ЄС схвалив допомогу Україні. Фото: з відкритих джерел

"Ми домовилися. Усі 27 лідерів домовилися про додатковий 50-мільярдний пакет підтримки для України в рамках бюджету ЄС. Це забезпечує стійке, довгострокове, передбачуване фінансування для України", — написав Мішель.

Він додав, що ЄС бере на себе лідерство та відповідальність щодо підтримки України.

"Ми знаємо, що поставлено на карту", — додав голова Євроради.

Слід нагадати, що у середині грудня 2023 року лідери ЄС збиралися на саміт, під час якого вони схвалили початок переговорів щодо вступу України до ЄС. Крім того, вони розглядали виділення Києву 50 млрд. євро на 4 роки в рамках програми Ukraine Facility. Втім, щодо фінансування позитивного рішення досягти не вдалося через вето Угорщини. Європейські лідери вирішили перенести це питання на 1 лютого 2024 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" – високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що у 2024 році Україна отримає від країн Європейського Союзу не менше 21 млрд євро військової допомоги. Тоді як за попередні два роки отримала 28 млрд. євро. Про що говорять такі заяви? Чи можна сказати, що Європа отямилася від якогось летаргічного сну – і готова в рази збільшити підтримку України на тлі російської агресії, що триває, а також зниження допомоги з боку США? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи буде розблоковано у лютому допомогу Україні від ЄС та США: які ризики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини