Головна Новини Світ ЄС Старий ВПК Заходу програє нову холодну війну: хто найсильніший суперник
commentss НОВИНИ Всі новини

Старий ВПК Заходу програє нову холодну війну: хто найсильніший суперник

Військово-морський флот Китаю зараз є найбільшим у світі

28 листопада 2023, 21:40
Поділіться публікацією:

Представники Заходу  вважають, що мають  суттєві технологічні переваги перед будь-якими потенційними військовими  суперниками.  Проте китайський  військово-морський флот    тепер  є найбільшим серед країн, а  наявний ядерний арсенал може досягати тисячі боєголовок до 2030 року.

Старий ВПК Заходу програє нову холодну війну: хто найсильніший суперник

США можуть програти Китаю технологічну боротьбу (ілюстративне фото з відкритих джерел)

Як інформує   Bloomberg, китайське  військо  швидко  просувається вперед , використовуючи  сферу високих технологій. "Китай обігнав Захід у сфері гіперзвукових ракет — тих, які здатні рухатися зі швидкістю, яка вп'ятеро перевищує швидкість звуку, і ухилятися від засобів ППО", — звертає  увагу медіа.

Також влада  Китаю продовжує  вкладати  ресурси,  розвиваючи  штучний інтелект. Як стверджується в публікації, посилення позиції  КНР  може  поміняти світовий баланс сил. Тому на  Заході терміново потрібно прискорювати свій прогрес і уповільнювати прогрес цієї країни,  коли  там  не хочуть  побачити, в який бік змінюватиметься  такий  баланс.

Для цього  на Заході  треба використати найкраще, що  має західний  капіталізм, щоб оживити підприємства  військово-промислового  комплексу.   Самі талановиті західні технологічні люди  перебувають в приватному  секторі,  в той час, як китайські військові  залучили  найкращі технічні таланти. "Найбільш значні прориви у сфері космічних подорожей і супутникового зв'язку там здійснюються приватним сектором", — зазначає   медіа.

В публікації  звертають увагу, що на  Заході   потрібно "вирощувати" своїх вчених, залучаючи до цього університети, як це роблять  в Китаї.  Бо за деяким винятком, на Заході не турбуються про  розвиток відносин між науковцями  і військовими.

"Успіх заходу в холодній війні залежав від відносин між Пентагоном і двома іншими елементами: могутніми корпораціями і провідними інститутами. Компанії подбали про те, щоб Захід був попереду у виробництві високотехнологічної зброї. А університети надали інноваційні інтелектуальні сили. Тепер, коли світ занурюється в нову холодну війну, ці відносини необхідно заново вибудувати для нового світу більш швидких інновацій і більш гнучких корпорацій", — підсумовує медіа. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у США розповіли, як Китай допомагає російській армії воювати проти України

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини