Головна Новини Світ ЄС Тепер без російського газу: у яких країнах ЄС найбільше зросли ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер без російського газу: у яких країнах ЄС найбільше зросли ціни

Найбільше ціни на газ зросли у Чехії, Румунії, Латвії

27 квітня 2023, 09:55
Поділіться публікацією:

Зростання цін на "блакитне паливо" торкнулося всіх країн Євросоюзу. У період із другої половини 2021 року до другої половини 2022 року у всіх країнах Європейського Союзу зросли ціни на газ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Євростат.

Тепер без російського газу: у яких країнах ЄС найбільше зросли ціни

Газ. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що середні ціни на газ у країнах Європейського Союзу зросли з 7,8 до 11,4 євро за 100 кВт-год. Така вартість є найвищою в історії Євростату.

Зазначається, що у період із другої половини 2021 року до другої половини 2022 року ціни на газ зросли у всіх 27 країнах ЄС. Найбільше ціни на газ подорожчали у Чехії (+231%), Румунії (+165%), Латвії (+157%), Литві (+112%) та Бельгії (+102%). Тільки у двох країнах ЄС ціна зросла не суттєво, у Хорватії (14%) та Словаччині (18%).

За даними Євростату, ціни почали зростати ще до російського вторгнення до України. Уряди країн ЄС у різний спосіб намагалися виправити ситуацію: зниження податків і зборів, тимчасове звільнення споживачів від сплати податків, обмеження цін, надання одноразової підтримки або розподіл ваучерів для кінцевих споживачів, а деякі країни застосовували регульовані ціни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому все ж таки відбулися телефонні переговори Володимира Зеленського та Сі Цзіньпіна – які від них очікування. Експерти детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому у США з'явився проект резолюції про перемогу України у війні – у чому важливість. Чому тепер, навіть якщо представник республіканців опиниться в Білому домі, він не зможе просувати мирні переговори з Путіним та його оточенням. Експерти поділилися своєю думкою в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини