Головна Новини Світ ЄС Тепер не лише Угорщина: ще одна країна ЄС виступила проти антиросійських санкцій
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер не лише Угорщина: ще одна країна ЄС виступила проти антиросійських санкцій

Будапешт та Афіни хочуть, щоб деякі з їхніх компаній були виключені зі списку спонсорів війни

27 травня 2023, 14:55 comments3260
Поділіться публікацією:

Довгий час Угорщина була в гордій самоті всередині блоку ЄС, вимагаючи перегляду низки антиросійських санкцій. Тепер до Будапешта приєдналися Афіни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Тепер не лише Угорщина: ще одна країна ЄС виступила проти антиросійських санкцій

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

Зараз Євросоюз зайнятий тим, що допрацьовує 11 пакет санкцій проти Росії. Якщо раніше обмеження були спрямовані на спустошення військової скарбниці країни-агресора, то тепер Брюссель зайнятий тим, щоб перекрити лазівки в раніше ведених санкціях проти РФ. Зокрема, під ударом може виявитися не так Росія, як інші країни, які допомагають Москві обходити санкції. Україна вже надала європейським партнерам список європейських компаній, які допомагають Росії уникати санкцій та які Київ називає "спонсорами війни".

Видання зазначає, що після того, як Україна озвучила список, відразу ж пожвавилися Будапешт та Афіни. Ці дві столиці висловили побажання, щоб деякі з їхніх компаній були виключені із цього списку, перш ніж вони погодяться на пакет санкцій. Хоча ці питання зазвичай не пов'язані між собою, Угорщина та Греція використовують пакет санкцій як політичний важіль, щоб виключити свої компанії зі списку, запропонованого Україною.

Така позиція Угорщини та Греції викликала суперечки усередині ЄС. Зокрема глава МЗС Німеччини Анналена Бербок прямо розкритикувала Угорщину за такий підхід.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Угорщину можуть позбавити головування в ЄС: яке рішення готує Європарламент.

Також видання "Коментарі" повідомляло, чому Угорщина продовжує руйнувати єдність усередині ЄС, хто може поставити на місце Орбана.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини