Головна Новини Світ ЄС Тепер вже остаточно: в ЄС затвердили дату початку переговорів України про вступ до блоку
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер вже остаточно: в ЄС затвердили дату початку переговорів України про вступ до блоку

ЄС остаточно погодив плани почати переговори про вступ України 25 червня

21 червня 2024, 13:28 comments1522
Поділіться публікацією:

Посли країн Європейського Союзу дали "принципову згоду" на відкриття переговорів про вступ до ЄС з Україною та Молдовою, які розпочнуться 25 червня. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "Le Point".

Тепер вже остаточно: в ЄС затвердили дату початку переговорів України про вступ до блоку

Україна – ЄС. Фото: з відкритих джерел

"Посли дали принципову згоду на рамки переговорів про вступ до ЄС з Україною та Молдовою. Бельгійське головування скличе перші міжурядові конференції 25 червня", — повідомило джерело видання.

Воно зазначило, що рішення має бути офіційно затверджено на зустрічі міністрів 21 червня.

Нагадаємо, постійні представники держав-членів ЄС принципово схвалили рамки для переговорів про вступ України, а також Молдови 14 червня.

Рішення послів ЄС означає, що 25 червня відбудеться міжурядова конференція, яка дасть офіційний старт переговорам про вступ України та Молдови в ЄС.

Угорщина на рівні постійних представників блокувала ухвалення рішення, говорячи про "недостатній прогрес, зроблений Україною щодо національних меншин". Але після запевнень, що її вимоги будуть присутні в переговорних рамках, вона зняла вето.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Франція підтримує вступ України до Європейського Союзу, проте одразу треба попередити, що це відбудеться не відразу. 

Президент зазначив, що Франція відіграла провідну роль у підтримці України як кандидата на вступ до ЄС. 

"Ми продовжимо це робити. Це можливість для України провести всі реформи, необхідні для вступу до Євросоюзу. Але це станеться не одразу", — додав французький президент.

Також видання "Коментарі" повідомляло — що знову заважає розпочати переговори щодо вступу України в ЄС: видання "Politico" розкрило деталі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини