Головна Новини Світ ЄС Терпіння закінчилося. Латвія дала дипломату РФ два тижня, щоб забратися з країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Терпіння закінчилося. Латвія дала дипломату РФ два тижня, щоб забратися з країни

Латвія дала російському дипломату два тижні, щоб він покинув країну, повідомив міністр закордонних справ Кріш'яніс Каріньш. Дипломата РФ Олега Зикова звинувачують у неприйнятній та провокаційній поведінці

27 березня 2024, 20:40 comments1891
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Латвії оголосило дипломата з Росії персоною нон грата, повідомляється у заяві МЗС балтійської країни.

Терпіння закінчилося. Латвія дала дипломату РФ два тижня, щоб забратися з країни

Олег Зиков

Зокрема, міністр закордонних справ Кріш'яніс Каріньш прийняв рішення щодо вислання одного з дипломатів посольства Російської Федерації, який повинен покинути Латвію до кінця 10 квітня.

У повідомленні вказано, що тимчасового повіреного у справах посольства РФ Олега Зикова було викликано до МЗС Латвії 27 березня 2024 року, де йому було висловлено найрішучіший протест. Це сталося у зв'язку з "неприйнятною та провокаційною публічною комунікацією, яку посольство веде протягом тривалого періоду, що грубо суперечить букві та духу Віденської конвенції", — відзначило відомство.

У повідомленні також зазначено, що незважаючи на повторні зауваження з боку МЗС, посольство РФ продовжує некоректну публічну комунікацію, спрямовану на дискредитацію державних інституцій та органів влади Латвійської держави, а також на розпалювання ворожнечі серед латвійського суспільства.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що нещодавно російський посол у Варшаві Сергій Анрєєв теж відзначився неприйнятною поведінкою. Зокрема, він відмовився прийти на виклик до МЗС Польщі із приводу російської ракети, яка порушила повітряний простір країни. Анрєєв заяви, що у МЗС йому відмовилися повідомляти про те, чи має польська сторона докази того, що мова йде саме про російську ракету. Як наслідок, заявив Анрєєв, він відмовився від візиту в МЗС і порадив надіслати йому ноту протесту поштою.

При цьому у МЗС Польщі таку поведінку російського посла назвали неприйнятною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини