Головна Новини Світ ЄС The Times розповів, на скільки мінімум може затягнутися вступ України до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

The Times розповів, на скільки мінімум може затягнутися вступ України до ЄС

Приєднання країни такого розміру та стратегічного значення спричинить найрадикальніші зміни в ЄС за останні десятиліття

15 грудня 2023, 15:00 comments10228
Поділіться публікацією:

Низка проблем може стати причиною відстрочення вступу України до блоку щонайменше до 2030 року, а можливо, Київ чекатиме і до наступного десятиліття. Постає питання, наскільки серйозно Європейський Союз налаштований щодо вступу України до блоку. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Times.

The Times розповів, на скільки мінімум може затягнутися вступ України до ЄС

Україна – ЄС. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, що суперечки на саміті щодо перегляду витрат – це дрібниці порівняно з оцінкою вартості членства України у 186 мільярдів євро. Такі кошти мають витратити потужні країни ЄС. Більшість держав також побоюються втратити право на національне вето з таких питань, як майбутні бюджети чи розширення.

Водночас членство в ЄС має як тактичний, так і геополітичний характер. Воно могло б зміцнити Україну, закріпивши її на Заході перед можливим поверненням Дональда Трампа до Білого дому. Колишній президент чітко зголосився припинити фінансування української армії.

"Україна є частиною геополітичної сфери Європи. Так само, як і Західні Балкани, Туреччина та Кавказ... Це порушує ще одне питання: чи можна дозволити Україні перестрибнути через чергу, коли потреба у прийнятті Сербії, Албанії та Боснії є ще більш нагальною? ", — пише "The Times".

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час першого дня саміту лідерів країн ЄС, незважаючи на опір угорського прем'єра Віктора Орбана, було ухвалено історичне рішення щодо початку переговорів щодо вступу до Євросоюзу України (та Молдови). Втім, Орбан все ж таки підклав свиню, заблокувавши бюджетний "мегапакет", до якого, серед іншого, було вшито 50 млрд євро на підтримку нашої країни. Експерти оцінили спеціально для видання "Коментарі" результати першого дня саміту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини