Головна Новини Світ ЄС Транспортування російської нафти: РФ придумала нову схему, щоб обходити санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

Транспортування російської нафти: РФ придумала нову схему, щоб обходити санкції

РФ може використовувати єгипетський нафтовий термінал Ель-Хамра

3 серпня 2022, 22:50
Поділіться публікацією:

ЗМІ з'ясували, що країна-агресор ймовірно придумала, як траспортувати свою нафту в обхід антиросійських санкцій. Для цього росіяни заядіяли  нафтовий термінал Ель-Хамра, що знаходиться в Єгипті. Про це пише Bloomberg.

Транспортування російської нафти: РФ придумала нову схему, щоб обходити санкції

Росія намагається обійти санкції Заходу (фото з відкритих джерел)

Журналісти агенції з'ясували та вистежили танкер Crested, що доставив, 24 липня, на Ель-Хамру вантаж із близько 700 тисячами барелів російської нафти. А вже через кілька годин інше судно під назвою Chris забрало цей вантаж або його частину на свій борт.

 Наразі стало відомо, що танкер Chris знаходиться біля терміналу Рас-Шухейр на узбережжі Червоного моря в Єгипті. Ймовірно, що цей термінал дає можливість підмішувати до російської сирої нафти єгипетську, аби ускладнити її походження.

"Європейські покупці почали уникати російську нафту після вторгнення РФ в Україну. Цей незвичайний крок ускладнює відстеження кінцевого пункту призначення вантажу, посилюючи тенденцію все більшої прихованості поставок російської нафти", – йдеться у публікації Bloomberg.

Також ЗМІ нагадали, що РФ використовує Єгипет, щоб траспортувати свій мазут. У статтій йдеться, що наразі не відомо чи цей випадок був тільки разовий, чи це частина з регулярної схеми для екпорту російської нафти.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що російські олігархи почали оскаржувати введені проти них санкції ЄС. Роман Абрамович у своєму позові до Європейського суду загальної юрисдикції вимагає від ЄС скасувати введені щодо нього санкції. Окрім цього, судитися зібралися й троє інших російських товстосумів Михайло Фрідман,  Петро Авен,  Алішер Усманов. Абрамович, який має громадянство Португалії, заявив, що санкції порушують його основні права, які гарантує ЄС.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини