Головна Новини Світ Росія Російські олігархи почали оскаржувати введені проти них санкції ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські олігархи почали оскаржувати введені проти них санкції ЄС

Четверо російських олігархів, зокрема, Роман Абрамович, Михайло Фрідман, Петро Авен, Алішер Усманов вже перейшли до конкретних кроків

17 липня 2022, 21:02 comments1049
Поділіться публікацією:

Роман Абрамович у своєму позові до Європейського суду загальної юрисдикції вимагає від ЄС скасувати введені щодо нього санкції. Окрім цього, судитися зібралися й троє інших російських товстосумів Михайло Фрідман,  Петро Авен,  Алішер Усманов. Про це пише The Wall Street Journal.

Російські олігархи почали оскаржувати введені проти них санкції ЄС

Російські олігархи почали оскаржувати санкції ЄС (фото з відкритих джерел)

Абрамович, який має громадянство Португалії, заявив, що санкції порушують його основні права, які гарантує ЄС. Він вимагає від Євросоюзу як відшкодування завданих йому збитків, виплатити понад мільйон доларів благодійному фонду, створеному ним для отримання коштів від продажу футбольного клубу "Челсі". Після продажу Абрамович заявив, що чистий виторг від угоди (близько 3 мільярдів євро) піде на благодійність та допомогу жертвам війни.

Окрім цього, автори матеріалу пишуть, що заперечувати персональні санкції в суді збиралися інші російські мільярдери, співзасновники "Альфа-Банку" Михайло Фрідман та Петро Авен. Ще один російський мільярдер Алішер Усманов заперечує твердження ЄС про підтримку війни в Україні і вимагає відшкодувати судові витрати на 20 тисяч доларів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що США послабили санкції проти РосіїСША зробили виняток та зняли деякі санкції з РФ. Про це повідомляють у Міністерстві фінансів США. Відтак, США дозволять транзакції з російською стороною, що пов'язані з добривами, продовольством, посівними матеріалами, ліками та медобладнанням. Окрім цього, США вивели із санкційного списку ряд компаній, зокрема колишню дочірню компанію в Німеччині Gazprom Germania GmbH і дочірню компанію Альфа-Банку в Казахстані. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини