Головна Новини Світ ЄС Три країни ЄС заблокували рішення щодо закупівлі боєприпасів для України поза блоком: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Три країни ЄС заблокували рішення щодо закупівлі боєприпасів для України поза блоком: подробиці

За інформацією Politico, Франція, Греція та Кіпр заблокували рішення про закупівлю боєприпасів для України поза ЄС

16 лютого 2024, 10:37 comments1983
Поділіться публікацією:

Європейський Союз може пом'якшити безпосередній дефіцит боєприпасів в Україні, використовуючи гроші блоку для спільної закупівлі снарядів на світовому ринку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Три країни ЄС заблокували рішення щодо закупівлі боєприпасів для України поза блоком: подробиці

Україна – ЄС. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ, посилаючись на заяви трьох дипломатів ЄС, зазначає, що невелика група європейських країн на чолі із Францією блокує спроби використати гроші ЄС для закупівлі снарядів за межами блоку. Зокрема через те, що європейським виробникам зброї потрібні замовлення, щоб виправдати нарощування виробництва.

Раніше цього тижня на засіданні Комітету з політики та безпеки більшість країн ЄС висловилися за те, щоб дозволити використати гроші ЄС для купівлі снарядів, вироблених за межами ЄС, як надзвичайний захід для допомоги Україні, розповіли дипломати. Проте Франція, Греція та Кіпр виступили проти.

І це незважаючи на те, що наприкінці січня високопоставлений французький чиновник повідомив, що Франція дозволить закупівлі за межами ЄС, якщо блок не виконає свого завдання щодо постачання 1 мільйона снарядів в Україну до березня, що й станеться.

Франція також не розкриває загальну суму своїх постачань до України, незважаючи на тиск з боку Німеччини.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у ЄС немає спільного бачення, як Україні подолати дефіцит снарядів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на тлі проблем за допомогою США українські військові справді стикаються з дефіцитом снарядів. Про це під час брифінгу заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

16 лютого 2024, 18:58

Згоден, токсичність друзів у рашки аж зашкалює, хоч їх залишилось по усьому світу одиниці і то тільки за гроші. А з кожним роком меншає невпинно. Кінчаться гроші - кінчаться друзі! Навпроти українців підтримує подавляюча більшість країн світу - причому не потребуючи ніяких оплат взамін.

Ігор

16 лютого 2024, 11:53

У всьому світі не лишилась друзів у нацистів всі для них стали поганими. Токсичність прихильників нацистського лахміття минулих епох Бандери УПА всіх дістала.


Новини