Головна Новини Світ ЄС Туреччина закрила свій повітряний простір для вірменської авіакомпанії: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина закрила свій повітряний простір для вірменської авіакомпанії: що відомо

Туреччина не має дипломатичних або комерційних зв'язків з Вірменією з 1990-х років

30 квітня 2023, 12:20
Поділіться публікацією:

Влада Туреччини в суботу, 29 квітня, без попереджень  зачинила  власний повітряний простір для літаків  вірменської авіакомпанії FlyOne Armenia.  Про це інформує  УНН.   

Туреччина закрила свій повітряний простір для вірменської авіакомпанії: що відомо

Вірменська авіакомпанія FlyOne Armenia (фото з відкритих джерел)

"З незрозумілих для нас причин і без будь-яких видимих підстав турецька влада скасувала раніше виданий авіакомпанії FlyOne Armenia дозвіл на виконання рейсів до Європи через повітряний простір Туреччини. Турецька влада скасувала дозвіл без попереднього повідомлення, поставивши нашу авіакомпанію та наших пасажирів у незручну ситуацію", — повідомив очільник  авіакомпанії  Арам Ананян.

FlyOne Armenia, є дочірньою  компанією  молдовської авіакомпанії FlyOne, яка  почала перевозити пасажирів з грудня 2021 року.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи зміниться Туреччина після відходу Ердогана. Президент Туреччини Реджеп Ердоган намагається вирішувати економічні проблеми в країні перед наміченими на 14 травня виборами (президента та парламенту). Проте довіра до президента падає, про що свідчить відмова повернутися до уряду багаторічного міністра фінансів та віце-прем'єра Мехмета Шимшека. Тим часом сенатор США і голова Комітету із закордонних справ Сенату Боб Менедес розкритикував нинішню турецьку владу за те, що вона купує зброю у Росії, порушує територіальні води та простір інших країн, блокує розширення НАТО (щодо Швеції). 

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає навіть якщо Ердогану не вдасться знову стати президентом, навіть якщо до влади прийде опозиція, це не означатиме, що зовнішньополітичний курс Туреччини різко. Тому, продовжує експерт, будь-яке зрушення, крен в один бік, призводить до оголення проблем для Туреччини в інших регіонах.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини