Головна Новини Світ ЄС Туск: Немає втоми від України, є втома від Орбана
commentss НОВИНИ Всі новини

Туск: Немає втоми від України, є втома від Орбана

Позиція угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана несе загрозу європейській безпеці і є неприйнятною, заявив очільник польського уряду Дональд Туск, пишуть «Коментарі»

1 лютого 2024, 12:51
Поділіться публікацією:

В Європі втомилися не від України, а від Угорщини та її лідера з його незрозумілою позицією щодо допомоги Києву у війні з Росією, про це заявив очільник уряду Польщі Дональд Туск перед початком спеціального засідання Європейської Ради.

Туск: Немає втоми від України, є втома від Орбана

Орбан несе загрозу безпеці

"Немає проблеми так званої втоми від України. Це точно. Ми зараз маємо у Брюсселі втому від Орбана. Ми повинні дуже багато питань вирішити"
, – сказав польський прем’єр.

За його словами, Європа повинна бути єдиною у питанні допомоги Україні.

"Я не можу прийняти і не можу зрозуміти цю дуже дивну і егоїстичну гру Віктора Орбана. Зараз немає місця для компромісу щодо таких принципів як верховенство права. І точно немає місця для компромісу щодо питання України"
, – сказав Туск.

Також він додав, що позиція Орбана є неприйнятно та несе загрозу європейській безпеці.

"Віктор Орбан має розуміти, що він буде відповідальним за "чорний сценарій" через його гру"
, – наголосив Туск.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що угорський прем’єр Віктор Орбан заявляв, що готовий підтримати виділення допомоги Україні у розмірі 50 млрд євро, проте за виконання декількох вимог. Зокрема, він хотів, щоби рішення про допомогу Україні переглядалося кожен рік. Крім того, рішення щодо її виділення має бути одноголосним. Також він поскаржився на те, що його вимога інтерпретується деякими країнами-членами ЄС як спроба шантажу.

Також "Коментарі" писали, що голова Офісу Президента Андрій Єрмак та голова МЗС України Дмитро Кулеба провели в Ужгороді переговори з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто. Кулеба запевнив, що розмова вийшла відвертою. Сторони, зокрема, обговорили майбутнє членство України в ЄС. І Угорщина нібито готова на поступки. При цьому Кулеба наголосив, що не всі політики хочуть, щоб між Україною та Угорщиною були добрі стосунки. Так він прокоментував резонансні заяви лідера ультраправої угорської партії Mi Hazank Ласло Тороцькаї із претензіями на Закарпатську область.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини