Головна Новини Світ ЄС У Чорногорії тривають масові протести
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чорногорії тривають масові протести

У законопроекті планується дозволити отримання громадянства Чорногорії для осіб, що мають дозвіл на тимчасове проживання в країні

9 квітня 2021, 05:25
Поділіться публікацією:

Громадяни країни протестують проти надання громадянства біженцям з РФ і Сербії. У столиці Чорногорії Подгориці активісти влаштували акцію перед будівлею уряду через законопроект, який націлений на те, щоб полегшити умови отримання громадянства. Учасники акції тримали в руках транспаранти: "Це не наш уряд!", "Ми будемо захищати Чорногорію від ворогів".

У Чорногорії тривають масові протести

Чорногорія (фото з відкритих джерел)

Як повідомляють ЗМІ країни, на виїзді з Нікшича була перекрита траса в Подгориці, — там колону протестувальників зупинила поліція.

У законопроекті планується дозволити отримання громадянства Чорногорії для осіб, що мають дозвіл на тимчасове проживання в країні. Раніше подавати заявку на отримання громадянства могли тільки особи, які раніше отримали право на постійне проживання в країні.

Нагадаємо, в Грузії на березі річки Ріоні йдуть протести проти будівництва Намахвані ГЕС. Місцеве населення впевнене, що будівництво завдасть непоправімиі̆ шкоди природі. Такої ж думки дотримуються екологи — за їхніми словами будівництво може зашкодити виробництву унікального місцевого вина Твіши і екосистемі регіону, інформує агентство "Новини-Грузія".

Намахвані ГЕС передбачає будівництво двох гідроелектростанціі̆: Ніжнеі̆ і Верхнеі̆ Намахвані. Зачаси  будівництва в Цагерський і Цхалтубском муніципалітетах Ріонську ущелини будуть побудовані греблі і водосховища. Застройником виступить турецька компанія Enka Renewables. У проект планується інвестувати 800 млн доларів. Передбачається, що станція забезпечить енергетичну безпеку Грузії. Нагадаємо, 25 березня, "білорусів, чиї серця вимагають змін", закликають вийти на протести. Голова правління Центру стратегічних досліджень Павло Жовніренко вважає, що є три моменти, які потрібні, щоб ця акція була не разовою, а продовженням процесу, який розпочався з оголошенням Лукашенко себе переможцем на виборах в серпні 2020 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини