Головна Новини Світ ЄС У ЄС хочуть бачити Росію на наступному саміті миру, але є нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС хочуть бачити Росію на наступному саміті миру, але є нюанс

Боррель підкреслив, що наступний Саміт миру має пройти з Росією, але не на умовах Путіна

23 липня 2024, 08:05 comments1379
Поділіться публікацією:

Україна продовжуватиме шукати шляхи, щоб провести наступну мирну конференцію за участю Росії, але не на умовах російського диктатора Володимира Путіна. Як передає портал "Коментарі", таку заяву на прес-конференції у Брюсселі за підсумками Ради міністрів ЄС із закордонних справ зробив високий представник ЄС Жозеп Боррель, пише Укрінформ.

У ЄС хочуть бачити Росію на наступному саміті миру, але є нюанс

Саміт миру. Фото: з відкритих джерел

"Я переконаний у тому, що Президент Зеленський продовжуватиме наступ у цих переговорах, щоб мати наступну конференцію у присутності Росії. Це реально, безперечно. Ми вже сказали те, що було сказано – наступний крок вимагає залучення Росії. Але як треба сприймати те, що Путін сказав під час візиту прем'єра (Угорщини) Орбана до Москви?", – зазначив Боррель.

Він погодився, що потрібно щодня шукати варіанти якнайшвидшого миру в Україні через дипломатичні переговори, але на певній основі. І ця основа точно не повинна бути путінською.

Жозеп Боррель повідомив, що під час спілкування з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебом європейські чиновники обговорили наступні кроки після Саміту миру у Швейцарії.

Вони погодилися, що має бути проведено більше для залучення якнайширшої присутності партнерів з усього світу.

"Саміт у Швейцарії мав добрий результат, але він має бути покращений. Близько 90 країн погодилися з підсумковою заявою цієї зустрічі, але ми маємо йти далі, щоб протидіяти російській пропаганді, роз’яснювати та пояснювати всім і кожному у світі , що саме відбувається. Що це Росія здійснює атаку проти України. Щоб нагадати, що є агресор, і є сторона, яка піддається агресії. Що Україна обороняється, і ми допомагаємо Україні у самозахисті", — зазначив топ-дипломат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з'явилася реакція Кремля на заяву Зеленського про участь Росії у саміті миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини