Головна Новини Світ ЄС У ЄС може змінитись лідер: The Economist вказав, чому лихоманить Європу
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС може змінитись лідер: The Economist вказав, чому лихоманить Європу

Берлін втрачає свій авторитет у Європі

27 липня 2024, 11:10 comments1043
Поділіться публікацією:

У середині 2010-х років, коли Європейський Союз стикався з низкою криз, Німеччина на чолі з Ангелою Меркель була тим локомотивом, який допомагав ЄС долати виклики. Навколо уряду Німеччини оберталася решта Європи. Однак тепер завітавши до Брюсселя, можна почути лише історії про німецьку бездарність. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "The Economist".

У ЄС може змінитись лідер: The Economist вказав, чому лихоманить Європу

ЄС та Німеччина. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що дисфункція трипартійної коаліції Олафа Шольца поширюється на Європу, ускладнюючи повсякденні справи, бо правлячі партії Німеччини постійно не можуть дійти згоди. Здається, що Шольц не має здібностей до терплячого укладання угод, якою відрізнялася Меркель.

За словами журналістів, хибні очікування німецького керівництва не є ні новими, ні легкими для подолання. Коаліції, суди та федеральний устрій країни ускладнюють прийняття рішень. Іноді все працює. Zeitenwende (слово, яке означає "зміну епох") стало справжньою зміною зовнішньої та безпекової політики Німеччини, яку виклав Шольц після вторгнення Росії в Україну. Німеччина нарешті модернізує свої збройні сили та відправляє зброю Україні. Також Берлін змінив енергетичну політику. Проте партнери Німеччини найчастіше залишаються розчарованими.

Автори матеріалу зазначають, погана новина полягає в тому, що часу замало. Усі три правлячі партії Німеччини перемогли на виборах до Європарламенту минулого місяця і готуються до парламентських виборів у вересні 2025 року. У партій виникне спокуса не так звертати увагу на те, що відбувається з Європою, а наголосити на своїх розбіжностях удома. В умовах зростання геополітичних ризиків та стагнації європейської економіки це було б недалекоглядним та небезпечним, тому Шольц та Німеччина мають активізуватися, вважають журналісти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Німеччина погрожує припинити фінансування ООН: що сталося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини