Головна Новини Світ ЄС У ЄС на одного союзника України поменшало: тепер уже офіційно
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС на одного союзника України поменшало: тепер уже офіційно

Уряд не затвердив 14-й пакет допомоги на суму 40,3 мільйонів євро

8 листопада 2023, 18:05 comments3271
Поділіться публікацією:

Уряд Словаччини відмовився затверджувати 14-й пакет військової допомоги Україні на суму 40,3 мільйона євро після обіцянки новопризначеного глави уряду Роберта Фіцо скасувати підтримку. Відповідну пропозицію щодо надання допомоги подавало на розгляд чиновників колишнє керівництво Міністерства оборони Словацької Республіки. Відповідно Братислава перестає бути союзником України у війні проти Росії та дає зрозуміти, що більше не відправить Києву нічого, що може бути пов'язане із озброєнням. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "TASR".

У ЄС на одного союзника України поменшало: тепер уже офіційно

Словаччина. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що в пакет мали увійти: 4 мільйони одиниць патронів калібру 7,62 мм, 5172 одиниць великокаліберних боєприпасів для гармат калібру 125 мм, 140 ракет для системи протиповітряної оборони "Куб", вісім мінометів та 1200 хв.

Усього за період повномасштабного російського вторгнення Словаччина надала Україні 671 мільйон євро військової допомоги та затвердила 13 відповідних пакетів.

У вересні в Словаччині відбулися парламентські вибори, на яких перемогу здобула партія Smer політика Роберта Фіцо, який не приховував своїх антиукраїнських поглядів і спочатку заявляв, що насамперед на посаді прем'єра він скасує курс на підтримку України.

Читайте також на порталі "Коментарі" – такого не очікували: чому націоналісти в уряді Словаччини шоковані позицією Фіцо щодо України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – перемога проросійської партії на виборах у Словаччині: що це означає для України – які ризики. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально проаналізували непросту ситуацію для Києва.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

SS

8 листопада 2023, 18:30

Деньги товар деньги! Не при коммунизме пидорасы живете! Платите деньги и будет оружие! Коммунизм твари обсираете, памятники уничтожаете! Ну так сосите большой капиталистический хуй!


Новини