Головна Новини Світ ЄС У ЄС назвали головну мету допомоги Україні у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС назвали головну мету допомоги Україні у війні

ЄС має намір залишатися на боці Києва стільки, скільки потрібно

сьогодні, 12:46
Поділіться публікацією:

Мета Європейського Союзу залишається незмінною – поставити Україну у становище, що дозволяє вести переговори про мир на вигідних умовах, та допомогти їй на шляху до повноправного членства у Європейському Союзі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович.

У ЄС назвали головну мету допомоги Україні у війні

Україна-ЄС. Фото: з відкритих джерел

Чиновник поінформував, що на засіданні Європейської ради 17-18 жовтня будуть розглянуті останні події у відносинах України.

Шефчович наголосив на важливості якнайшвидшого досягнення угоди на пропозицію про виділення макрофінансової допомоги Україні у розмірі до 35 мільярдів євро.

"Необхідно, щоб кошти були виділені до кінця цього року, щоб забезпечити Україні необхідний фіскальний простір", — заявив він, нагадуючи про обіцянку, дану G7 у червні.

Віце-президент Єврокомісії також відзначив зусилля щодо підготовки України до майбутньої зими.

"Разом із нашими партнерами ми ремонтуємо, перепідключаємо та стабілізуємо енергопостачання України", — повідомив Шефчович.

У рамках зимового плану для України вже виділено 160 мільйонів євро, що доповнює раніше надані 2 мільярди євро на енергетичну безпеку країни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Європейський Союз продовжує шукати способи обійти вето Угорщини на допомогу Україні у розмірі 6,6 мільярда євро. Брюсселю вже вдалося знайти один із варіантів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Bloomberg".

Служба зовнішніх зв'язків ЄС розглядає можливість дозволити країнам-членам робити добровільні внески до Європейського фонду миру. У майбутньому це дозволило б передавати кошти за згодою тих, хто їх дав, а не домагатися одностайної підтримки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини