Головна Новини Світ ЄС У ЄС назвали три важливі реформи, які прискорять вступ України
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС назвали три важливі реформи, які прискорять вступ України

У Європейському Союзі вказали на три ключові реформи, від яких буде залежати вступ України до ЄС.

26 червня 2024, 09:27
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

25 червня відбулась ЄС офіційно запустив процес переговорів про членство України в Європейському Союзі. На міжурядовій конференції було оголошено три важливі реформи, від яких залежатиме темп приєднання України до ЄС.

У ЄС назвали три важливі реформи, які прискорять вступ України

Очільниця МЗС Бельгії Аджа Лябіб. Фото з відкритих джерел

Міністерка закордонних справ Бельгії Аджа Лябіб пояснила, що процес переговорів полягає у тому, щоб Україна прийняла та забезпечувала виконання EU aquis – основні норми та правила Євросоюзу.

"ЄС очікує, що Україна продовжить демонструвати надійність обіцянок і політичної волі, впроваджуючи необхідні реформи і досягаючи відчутного прогресу у фундаментальному кластері", — сказала Лябіб.

Очільниця МЗС Бельгії наголосила, що Україні потрібно продовжувати здійснювати реформи та назвала три основні напрямки, від яких залежить швидкість входження України до Європейського Союзу.

"Особливу увагу слід буде приділити судовій реформі, боротьбі з корупцією, а також захисту і недискримінаційному ставленню до осіб, що належать до національних меншин", — заявила Лябіб.

За її словами Єврокомісія буде стежити за виконанням реформ, їх прогресом та звітуватиме про цей процес Європейській раді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про результати опитування, які показали, скільки українців вважають, що Україна ніколи не стане членом ЄС. Крім того, стало відомо скільки українців підтримують думку, що Україні потрібен Європейський Союз, а яка кількість вважає, що ЄС потрібна Україна.

Також "Коментарі" писали, що в Кремлі відреагували на нові санкції Європейського Союзу проти Росії за її вторгнення в Україну.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини