Головна Новини Світ ЄС У ЄС підготували план А та план Б для України: що вони означають
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС підготували план А та план Б для України: що вони означають

План Б передбачає, що умови будуть висунуті вже зараз, і до їхнього виконання Україна буде "кандидатом у кандидати"

10 червня 2022, 13:37 comments1365
Поділіться публікацією:

З наближенням довгоочікуваного саміту ЄС, який має відбутися 23-24 червня, все актуальніше постає питання про те, чи Україна отримає статус кандидата в ЄС. Тим часом ЗМІ дізналися про те, що всередині Євросоюзу країни розділилися на два табори та обговорюють два варіанти розвитку ситуації з наданням Україні статусу кандидата на вступ до ЄС – умовний план А та умовний план Б. Як передає видання "Коментарі", про це пише " Європейська правда".

У ЄС підготували план А та план Б для України: що вони означають

Україна-ЄС. Фото: з відкритих джерел

План А передбачає, що Єврокомісія озвучить свій вердикт про те, що Україна відповідає всім критеріям, і ЄС надає "зелене світло" на статус кандидата, без жодних заминок. Ну, а вже предметні розмови про вступ України до ЄС вестимуться щодо проведення реформ.

Є й другий умовний табір усередині ЄС, який підготував план Б. Він також активно обговорюється. Його активно просуває кілька країн, назва яких зі зрозумілих причин не розкривається. План Б полягає в тому, що Києву будуть висунуті умови вже зараз і доки Україна не виконає цих умов, вона буде "кандидатом у кандидати". Тобто статусу кандидата Україна на саміті 24 червня не отримає. Список цих умов їй запропонують прописати у висновках Єврокомісії. Таким чином, деякі держави хочуть "вмити руки" і показати, що це не їхня ідея, а ідея всіх держав-членів і самої Єврокомісії. Якщо план Б буде затверджено, то Україна не набуде статусу кандидата. Вона стане лише потенційним кандидатом у кандидати. Окремі чиновники у колах Єврокомісії вважають, що план Б – це не зрада України та її інтересів, і він може бути допущений.

Читайте також на порталі "Коментарі" – статус кандидата для України – у ЄС три країни категорично проти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини