Головна Новини Світ ЄС У ЄС придумали, як зробити Угорщину згідливішою: вже готується рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС придумали, як зробити Угорщину згідливішою: вже готується рішення

У листі наголошується на занепокоєння щодо стану верховенства закону, демократії та дотримання фундаментальних прав в Угорщині.

25 квітня 2023, 13:55 comments2880
Поділіться публікацією:

У Європарламенті лідери багатьох політичних груп виступили із закликом до Єврокомісії не задовольняти запити Угорщини на додаткові європейські кошти. Вони виступили з такою ініціативою через питання до демократії, верховенства права та дотримання прав людини в Угорщині, пише "Європейська правда".

У ЄС придумали, як зробити Угорщину згідливішою: вже готується рішення

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

До складу груп, які поставили підписи під листом, належить абсолютна більшість депутатів Європарламенту, окрім "Європейських консерваторів та реформістів".

У листі наголошується на занепокоєння щодо стану верховенства закону, демократії та дотримання фундаментальних прав в Угорщині. Депутати нагадали, що Будапешт проігнорував низку зауважень із Брюсселя.

"На нашу думку, це все унеможливлює позитивну оцінку за першими виплатами за Фондом відновлення та стійкості ("ковідним фондом")", — зазначають вони.
Зазначається, що є сенс призупинити виплати Угорщини за програмою ESF Program, яка спрямована на соціальні та освітні проекти та реформи через невиконання Угорщиною всіх необхідних зобов'язань.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Москві вирішили відмовитися від традиційного проведення параду на 1 травня через нібито "підвищений рівень терористичної небезпеки".

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Держдепі США відреагували на "миротворчі" пориви президентів Франції та Бразилії, а також деяких республіканців, які намагаються посадити Київ та Москву за стіл переговорів. Заступник прес-секретаря Держдепартаменту США Ведант Пател наголошує, що під час переговорів не можна ставити Росію та Україну на один рівень, тому що перша прагне стерти кордони другий, а друга намагається захистити своє життя. Про що говорить "миротворчий хоровод" останнього часу? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини