Головна Новини Світ ЄС У ЄС розповіли, що чекає на «Північний потік-2», якщо Росія вторгнеться в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС розповіли, що чекає на «Північний потік-2», якщо Росія вторгнеться в Україну

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що запуск "Північного потоку-2" залежить від того, чи вторгнеться Росія в Україну

4 лютого 2022, 13:05
Поділіться публікацією:

Питання запуску "Північного потоку-2" знаходиться у підвішеному стані, тому що він безпосередньо залежить від того, чи вторгнеться Росія в Україну. На випадок такого повороту подій Євросоюз підготував низку санкцій, включаючи зупинку газопроводу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн в інтерв'ю виданню "Les Echos".

У ЄС розповіли, що чекає на «Північний потік-2», якщо Росія вторгнеться в Україну

Урсула фон дер Ляйєн. Фото: з відкритих джерел

Урсула фон дер Ляйєн зазначила, що в тій ситуації, що склалася, багато залежатиме від Москви, провокаційна дія якої є першопричиною напруги на українсько-російському кордоні. Військовий тиск та шантаж України Кремль використовує як тиск на Європейський Союз. Саме тому в Європейському Союзі розуміють, що "Північний потік-2" має бути прив'язаний до санкцій, які можуть бути введені проти Росії у разі загострення ескалації.

Перед цим глава європейської дипломатії Жозеп Боррель підтвердив, що запуск та робота "Північного потоку-2" безпосередньо пов'язані з обстановкою в Україні та на українсько-російському кордоні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — одній із країн Європейського Союзу , яка дуже болісно переживає всі питання, пов'язані з "Північним потоком-2", є Німеччина. Перші особи країни вже неодноразово заявляли, що проект не варто пов'язувати з конфліктом України та Росії, бо він є суто економічним і не може бути політичним аргументом у діалог з Росією. Так, глава Міноборони Німеччини Крістіне Ламбрехт заявила, що суперечка України та Росії може бути вирішена виключно шляхом дипломатії, і "Північний потік-2" тут не має відігравати першочергової ролі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.lesechos.fr/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини