Головна Новини Світ ЄС У ЄС відповіли – чи збільшуватимуть допомогу Україні з огляду на нестабільну ситуацію в США
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС відповіли – чи збільшуватимуть допомогу Україні з огляду на нестабільну ситуацію в США

У ЄС розглядають різні пропозиції щодо виділення на фінансування України 50 млрд євро та ще 20 млрд євро на Збройні Сили України

2 жовтня 2023, 08:45 comments1280
Поділіться публікацією:

У Європейському Союзі не чекають на врегулювання бюджетних питань у Сполучених Штатах Америки щодо допомоги Україні, а збільшують підтримку. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час прес-конференції у Києві зробив високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

У ЄС відповіли – чи збільшуватимуть допомогу Україні з огляду на нестабільну ситуацію в США

Жозеп Борель. Фото: сайт Офісу президента

Високий представник ЄС висловив розуміння, що широкий загал зацікавлений останніми рішеннями Конгресу США з бюджетних питань.

"Кілька днів тому відбулося ще одне голосування, коли демократи та частина республіканців проголосували за виділення 300 мільйонів доларів для Збройних сил України. Тому ми вважаємо, що на правильному шляху", — сказав Боррель.

Водночас, він сказав, що в ЄС були здивовані, що "домовленість в останній момент набула такого вигляду, що ми маємо глибоко та ретельно шкодувати". "Ми віримо, що це ще не останнє слово. Після почутого від президента Байдена, який закликав це рішення переглянути, я сподіваюся, що це не буде остаточним рішенням, і Україна й надалі матиме підтримку з боку США", — наголосив Боррель.

"З нашого боку, ми не чекали на те, коли це рішення буде прийнято, щоб збільшити наші пропозиції для підтримки України", — сказав Боррель.

Високий представник ЄС нагадав, що Європейська комісія нещодавно оголосила пропозицію для країн-членів надати на фінансування України 50 млрд євро.

Також Боррель зазначив, що раніше на неформальній зустрічі Ради ЄС у Толедо він запропонував створити внутрішній фонд у рамках Європейського фонду світу на суму 20 млрд. євро на чотирирічний період.

"Обговорення триває. Все треба розглянути разом. Але це свідчить, що наша підтримка для України не тільки триває, а й збільшується", — підкреслив Боррель.

Високий представник ЄС сподівається, що країни-члени ухвалять відповідні рішення до кінця цього року.

"Побачимо, що відбуватиметься у Сполучених Штатах. Але з нашого боку ми продовжимо підтримувати та збільшувати нашу підтримку", — заявив Боррель.

Читайте на порталі "Коментарі" — що стоїть за підніжкою від республіканців — чи може Україна втратити підтримку ключового союзника.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини