Головна Новини Світ ЄС У ЄС відреагували на "мирний план" Китаю та натякнули чию сторону обрала країна
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС відреагували на "мирний план" Китаю та натякнули чию сторону обрала країна

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн холодно сприйняла "мирний план" Китаю

24 лютого 2023, 16:59
Поділіться публікацією:

На "мирний план" Китаю відреагувала глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, яка холодно сприйняла цей документ, дорікнувши офіційному Пекіну у необмеженій дружбі з Кремлем. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на The Guardian.

У ЄС відреагували на "мирний план" Китаю та натякнули чию сторону обрала країна

Урсула фон дер Ляйєн (фото з відкритих джерел)

"Ви повинні розглядати на певному фоні, і це той фон, на якому Китай прийняв сторону, підписавши, наприклад, угоду про необмежену дружбу перед тим, як почалося вторгнення Росії до України", — сказала вона.

Окрім цього. вона заявила, що Європейський Союз розгляне документ, але з врахуванням факту дружби між Китаєм та Росією.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Китай представив "мирний план" із 12 пунктів щодо війни в Україні. У річницю повномасштабного вторгнення російських військ в Україну МЗС Китаю зняло інтригу та опублікувало так званий "мирний план" зі своїми пропозиціями щодо припинення війни Росії проти України. У день річниці російського вторгнення в Україну Китай запропонував свій так званий "мирний план", опублікувавши "Позицію Китаю щодо політичного врегулювання кризи в Україні". Оприлюднений документ складається з 12 пунктів: повага суверенітету всіх країн, відмови від "менталітету холодної війни", припинення військових дій, відновлення мирних переговорів, вирішення гуманітарної кризи, захист цивільного населення і військовополонених, забезпечення безпеки атомних електростанцій, у зменшення стратегічних ризиків, за сприяння експорту зерна, припинення "односторонніх санкцій", підтримка стабільності промислових ланцюгів і ланцюгів поставок, за повоєнному відновленню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини