Головна Новини Світ ЄС У ЄС все більше ворогів. До Угорщини, Швеції та Польщі незабаром приєднається і Італія
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС все більше ворогів. До Угорщини, Швеції та Польщі незабаром приєднається і Італія

Європейський Союз потерпає від засилля правих рухів у владі деяких країн.

19 вересня 2022, 10:00 comments1414
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Угорщина, Польща, Швеція, а незабаром Італія: кількість правих урядів у Європейському Союзі зростає. Неліберальний блок може досягти критичної маси. Про це пише журналіст Губерт Ветцель у німецькому виданні Süddeutsche Zeitung.

У ЄС все більше ворогів. До Угорщини, Швеції та Польщі незабаром приєднається і Італія

У ЄС все більше ворогів. Угорщина, Швеція, Польща, Італія. Фото з відкритих джерел

Губерт Ветцель наводить приклади країн, які зараз створюють негативний ефект на Європейський Союз. Автор статті загалом говорить про невдалу осінь для європейської демократії. 18 вересня Єврокомісією було прийнято скоротити бюджет фінансування Угорщини. Це пов’язано з корупцією в країні. Окрім того, багато західних політиків стверджують, що Угорщина вже не є демократією, а скоріше виборною автократією. Все через узурпування влади їхнім прем’єр-міністром Орбаном, який доволі часто висловлює різкі та нетолерантні промови і стоїть проти багатьох рішень ЄС стосовно санкції для Росії.

Ветцель продовжує думку і вважає, що в Польщі також набирають силу праві рухи. Автор статті пише, що навряд чи такі країни потрапили б до ЄС.

Якби Угорщина та Польща не були членами ЄС і зараз подали заявку на вступ, їхня заявка, ймовірно, була б відхилена, — підкреслює автор.

Також, Ветцель додає Швецію, якою керують жорсткі праві популісти. І вважає, що незабаром до них приєднається Італія, в якій 25 вересня обиратимуть новий парламент. Де за опитуваннями перемагає правий альянс, який у складі має партії з расистськими, націоналістичними та антиєвропейськими цінностями.

Журналіст пише, що праві дбають про європейські гроші, але європейські цінності — демократія, права людини, верховенство права, поділ влади і вільна преса — для неї не настільки важливі.

Гроші можуть покрити багато проблем, але в якийсь момент проблеми стануть занадто широкими та глибокими, вважає автор.

Ми вже бачимо, як важко ЄС мати справу з відносно невеликими порушниками правил, такими як Польща та Угорщина. Якщо до них приєднаються Швеція та Італія, неліберальний блок повільно досягне критичної маси, — резюмує Губерт Ветцель.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що ЄС приймає важливе рішення про припинення фінансування Угорщини.

Також, "Коментарі" писали, що Польща вимагає репарацій у Німеччини за Другу світову війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 вересня 2022, 09:26

Ти диви, УПА-талібан все більше опиняється у ворожому оточенні. Або навпаки, радіє сваркам чи перспективи сварок навколо. Екстремістам, у владі, їх злочинній пропаганді, мало перетворити 145 мільонів, засліплених братньою пропагандою, на недолюдей? Як це робили Тягнибок з Фаріон. Православна, злодійська ментальність лишається не змінною. Дали Росії обгрунтування її каральної війни - захист своїх людських прав, проти приниження і розграбування у вигляді репарацій


Новини