Головна Новини Світ ЄС У ЄС запропонували варіант гарантій безпеки для України до вступу в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС запропонували варіант гарантій безпеки для України до вступу в НАТО

Київ може отримати військове обладнання, яке може зміцнити ЗСУ проти майбутніх атак Росії

31 травня 2023, 13:38
Поділіться публікацією:

Країни-члени НАТО можуть надати Україні низку гарантій безпеки, які полягають у забезпеченні країни необхідним озброєнням, перш ніж вона приєднається до Альянсу. Таку пропозицію висловила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн, пише портал "Коментарі", із посиланням на "the Guardian".

У ЄС запропонували варіант гарантій безпеки для України до вступу в НАТО

Урсула фон дер Ляйєн. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що саміт НАТО має пройти у Вільнюсі в липні, але чим ближче цей захід, тим більше дискусій щодо того, які гарантії безпеки можна надати Україні, доки вона не стала повноцінним членом НАТО.

Урсула фон дер Ляйєн, не вдаючись до деталей, заявила, що для майбутнього статусу безпеки України можна використати приклади історії. Можливо, вона посилалася на позицію нейтралітету, яку Фінляндія зайняла після Другої світової війни до вступу до ЄС.

Президент ЄК сказала, що члени НАТО можуть надати низку гарантій, які разом становлять стримування агресії "через військове обладнання, яке може зміцнити Україну проти майбутніх атак Росії".

За її словами, важливо те, що "друзі України будуть поряд у довгостроковій перспективі".

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський закликав НАТО ухвалити "позитивне політичне рішення" про членство України в Альянсі на саміті у Вільнюсі, який відбудеться 11-12 липня. У свою чергу генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що немає сенсу говорити про вступ України до Альянсу, поки наша країна не перемогла у війні проти Росії. А за інформацією The Washington Post, серед країн блоку активізувалися дискусії щодо конкретних перспектив членства України у НАТО. Як оцінюєте те, що відбувається в "танцях" навколо євроатлантичних перспектив України в НАТО, які могли бути реалізовані ще 2008-го? Які очікування від липневого саміту? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини