Головна Новини Світ ЄС У ЄС заявили про ризик заморозки війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС заявили про ризик заморозки війни в Україні

Урсула фон дер Ляйєн вважає, що Європа та США не повинні дозволити РФ заморозити війну в Україні

20 жовтня 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Російські війська продовжують атакувати Україну, але Росія нездатна здобути перемогу, тому Кремль робитиме ставку на заморожування війни, щоб використати час для відновлення сил та завдання нового потужнішого удару. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву під час виступу в Інституті Гудзона зробила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

У ЄС заявили про ризик заморозки війни в Україні

Урсула фон дер Ляйєн. Фото: з відкритих джерел

"Ми ніколи не зможемо зрівнятися з самопожертвою та хоробрістю українців, але ми можемо твердо стояти на їхньому боці. Це саме те, що ми повинні робити так довго, як це буде необхідно. Не тільки тому, що це було б вірним – вчинити так, але й через те, що вони воюють за наші цінності, за нашу стратегічну безпеку", — заявила фон дер Ляйєн.

Вона наголосила, Європа та США мають надати Україні таку допомогу, щоб унеможливити для путінського режиму продовження цієї війни, і разом вони здатні цього досягти.

При цьому президент Єврокомісії наголосила, що війна в Україні може закінчитися лише, якщо буде встановлений справедливий світ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — контрнаступ ЗСУ триває, але скільки він ще триватиме – не скаже ніхто. Адже багато в чому це може залежати як від здатності армії продовжувати виконувати бойові завдання, так і до погодних умов, які можуть суттєво уповільнити пересування важкої військової техніки ґрунтовкою. Кому вигідна пауза у війні? І чи може вона наступити з огляду на наближення зими? Видання "Коментарі" розібралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – незважаючи на санкції, лідер Євросоюзу імпортує нафту з РФ: подробиці гучного скандалу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини