Головна Новини Світ ЄС У ЄС здивували заявою щодо неможливості відмови від російського газу
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС здивували заявою щодо неможливості відмови від російського газу

Заступник голови Єврокомісії заявив, що наразі повна відмова від постачання російського газу є майже нездійсненним завданням для країн Євросоюзу

6 вересня 2023, 07:30 comments1837
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що вже більше ніж півтора роки триває повномасштабна війна в Україні і ще півроку до початку вторгнення розвідки країн ЄС попереджали про плани РФ, в ЄС приречено розводять руками і кажуть, що не можуть повністю відмовитися від постачання російського газу. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив заступник голови Єврокомісії Марош Шефчович, повідомляє "Handelsblatt".

У ЄС здивували заявою щодо неможливості відмови від російського газу

Європейський Союз. Фото з відкритих джерел

Єврочиновник розповів, що у 2022 році імпорт газу до країн ЄС із Росії скоротився зі 150 млрд куб. м до менше ніж 80 млрд куб. м. Згідно з прогнозами, цього року обсяг російського газу, що імпортується, складе всього 40 млрд куб м, включаючи зріджений природний газ.

"Ми суттєво знизили показники імпорту російського газу. Але я б сказав, що повністю відмовитися від російського газу – це поки що майже нездійсненна місія", — додав Марош Шефчович.

За його словами, для того, щоб ще більше мінімізувати постачання російського газу до країн ЄС, потрібно ще більше інвестувати в газову інфраструктуру та погоджувати нові партнерські відносини. Тоді країни ЄС зможуть найближчими місяцями ще більше знизити імпорт російського газу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Євросоюз у поточному році має намір імпортувати рекордні обсяги зрідженого природного газу з Росії. І це при тому, що блок на словах прагне відмовитися від російського викопного палива до 2027 року.

Також видання "Коментарі" повідомляло – тема ефективності санкцій проти Росії заграла новими фарбами після виходу останньої із зернової угоди та висунення низки вимог для розблокування українського морського експорту. Вимог саме в ракурсі ослаблення санкцій. На жаль, країна-агресор навчилася ще й оминати санкції, активно закуповуючи за різними схемами іноземних компонентів для своїх ракет. Згідно з дослідженнями, більшість технологій подвійного призначення імпортуються до РФ з Китаю. А та ж Індія неймовірними темпами скуповує дешево російську нафту. Як зробити санкції ефективнішими? Які ще обмежувальні удари потрібно завдати РФ? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини