Головна Новини Світ ЄС У ЄС звернулися із закликом до США: як це пов'язано з подальшою підтримкою України
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС звернулися із закликом до США: як це пов'язано з подальшою підтримкою України

Глава Євроради Шарль Мішель закликав США прискорити схвалення допомоги Україні на 60 млрд доларів

6 лютого 2024, 15:00 comments1840
Поділіться публікацією:

Президент Європейської ради Шарль Мішель закликав США прискорити схвалення допомоги Україні у розмірі 60 млрд. доларів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує прес-служба Ради ЄС.

У ЄС звернулися із закликом до США: як це пов'язано з подальшою підтримкою України

Європейський Союз. Фото з відкритих джерел

Мішель заявив, що підтримка України означає підтримку майбутнього українського народу, а також "підтримку нашої власної безпеки та процвітання".

"І я хочу сказати це тут із великою урочистістю тим, хто час від часу намагається навіяти сумніви чи підозри: кожен європейський євро, мобілізований для підтримки України, — це євро, вкладений у нашу власну безпеку та процвітання. Це євро, вкладений у стабільність Європейського союзу", — заявив голова Ради ЄС.

Він наголосив, що рішення Європейської ради надати 50 млрд євро Україні є "посланням усім тим, хто, як і ми, вірить у демократичні цінності та цінності свободи".

Шарль Мішель додав, що це також є послання нашим партнерам, які на нашому боці, щоб підтримати Україну та український народ.

"Я хотів би скористатися цією можливістю, щоб разом з вами звернутися до Палати представників США з урочистим закликом швидко виділити 60 мільярдів доларів, необхідних для забезпечення фінансової стабільності України", — заявив Мішель.

Читайте також на порталі "Коментарі" — колишній президент США Дональд Трамп, який є найвірогіднішим кандидатом від Республіканської партії на майбутніх виборах, продовжує саботувати ухвалення законопроекту, в якому йдеться про вирішення міграційних питань США та закладено допомогу Україні. Він відкрито закликає республіканців у Конгресі проголосувати проти цього документа, за яким знайшли консенсус у Сенаті. Яка ймовірність, що ми все ж таки отримаємо необхідну допомогу? Чи збереглися хоч у когось важелі впливу на Трампа та радикальне крило в Республіканській партії? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини