Головна Новини Світ ЄС У Європарламенті пройшли обшуки: хто продався Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Європарламенті пройшли обшуки: хто продався Росії

Продовжується розслідування справи про втручання Росії

29 травня 2024, 15:50 comments1865
Поділіться публікацією:

Поліція Бельгії провела обшуки за місцем проживання співробітника Європарламенту та в його кабінеті у будівлі парламенту у Брюсселі у рамках розслідування можливого втручання Росії. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє AP із посиланням на дані Федеральної прокуратури Бельгії.

У Європарламенті пройшли обшуки: хто продався Росії

Європарламент. Фото з відкритих джерел

За інформацією прокуратури, також було проведено обшук в офісі підозрюваного у Страсбурзі, де розташована штаб-квартира Європейського парламенту.

Слідчі дії проводили у партнерстві з агентством ЄС з питань судового співробітництва (Євроюст) та французькими судовими органами.

"Обшуки є частиною справи про втручання, пасивну корупцію та членство в злочинній організації, вони стосуються ознак російського втручання, коли до членів Європейського парламенту зверталися і платили за просування російської пропаганди через новинний сайт Voice of Europe", – заявили в прокуратурі.

Прокурори заявили, що вважають, що підозрюваний співробітник грав "значну роль у цьому".

При цьому варто зазначити, що кілька голландських ЗМІ заявили, що підозрюваним є депутат Європарламенту Марсель де Граафф з ультраправої голландської партії "Форум за демократію". Особа, обізнана з ходом розслідування, підтвердила, що ці повідомлення були точними.                                                                                                                               

На дзвінки до офісу де Грааффа в Європейському парламенті одразу не відповіли.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Європарламенті депутат під час виступу випустив голуба та побажав світові України та Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини