Головна Новини Світ ЄС У Єврораді розповіли про важливе рішення, щоб допомогти Україні у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Єврораді розповіли про важливе рішення, щоб допомогти Україні у війні

Президент Євроради заявив, що ЄС хоче прискорити виробництво боєприпасів для допомоги Україні

13 грудня 2023, 11:10 comments2994
Поділіться публікацією:

У Євросоюзі хочуть прискорити виробництво боєприпасів, аби допомогти Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Радіо.Свобода" зробив президент Євроради Шарль Мішель.

У Єврораді розповіли про важливе рішення, щоб допомогти Україні у війні

Президент Євроради Шарль Мішель. Фото: з відкритих джерел

"Ми вирішили запровадити те, що ми називаємо Європейським фондом миру, щоб заохотити велику військову підтримку України у координації з нашими державами-членами. Є спільна політична воля удосконалити інструмент, удосконалити механізм, заснований на базі, яку ми хочемо надати через ЄС та двосторонню допомогу більше ракет, більше боєприпасів", – наголосив президент Євроради.

Мішель додав, що розвиток інвестицій у власні оборонні можливості ЄС планують обговорити на саміті лідерів, який заплановано на 14-15 грудня.

На саміті цього тижня лідери ЄС також планують розглянути та надання Україні 20 мільярдів євро на наступні чотири роки на фінансування її військових потреб.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на 22 місяці вторгнення в Україну росіяни активно ведуть наступальні дії по всьому фронту. Є дані, що до президентських виборів у РФ, намічених на 17 березня (фактично чергових виборів Путіна), Кремль наказав захопити як мінімум Авдіївку (Донецька область) і Куп'янськ (Харківщина). На міжнародному фронті ситуацію теж штормити через вибори, що вже пройшли і насуваються в країнах Заходу. Експерти оцінили ситуацію на цих полях битв спеціально для видання "Коментарі".

Також видання "Коментарі" разом із експертами аналізувало – які очікування від візиту Володимира Зеленського до США: чому він відбувся саме зараз.

Раніше "Коментарі" писали – ЗМІ дізналися, яке рішення щодо допомоги Україні ухвалить Конгрес.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини