Головна Новини Світ ЄС У Євросоюзі схвалили ще одну COVID-вакцину
commentss НОВИНИ Всі новини

У Євросоюзі схвалили ще одну COVID-вакцину

Це вже п'ята COVID-вакцина, схвалена в ЄС.

22 грудня 2021, 02:45
Поділіться публікацією:

Європейське агентство лікарських засобів повідомило, що дало дозвіл на використання вакцини проти COVID-19 Nuvaxovid, також відомої як NVX-CoV2373, компанії Novavax. Її рекомендується застосовувати людей віком від 18 років. Про це йдеться у заяві регулятора. Це вже п'ята COVID-вакцина, схвалена в ЄС. Після ретельної оцінки Комітет EMA з лікарських засобів для людей (CHMP) дійшов висновку, що дані про вакцину надійні та відповідають критеріям ефективності, безпеки та якості ЄС.

У Євросоюзі схвалили ще одну COVID-вакцину

Вакцинація - фото з відкритих джерел

Результати двох основних клінічних досліджень показали, що вакцина Nuvaxovid є ефективною для запобігання COVID-19 у людей старше 18 років. Це підтвердило дослідження, у якому взяли участь понад 45 тисяч людей. У повідомленні йдеться, що побічні ефекти, які спостерігалися при дослідженнях при застосуванні препарату, зазвичай були легкими або помірними та зникали через кілька днів після вакцинації. Найбільш поширеними були чутливість або біль у місці ін'єкції, втома, біль у м'язах, головний біль, загальне погане самопочуття, біль у суглобах, нудота чи блювання. У червні компанія Novavax заявляла, що її вакцина довела ефективність на рівні 90% проти симптомів COVID-19 згідно з даними дослідження, яке проводилося серед 30 тисяч добровольців у США та Мексиці.

Особливістю вакцини Novavax є те, що вона не вимагає зберігання при екстремально холодних температурах, на відміну від інших препаратів від коронавірусу.

Нагадаємо, Європейська комісія у вівторок, 21 грудня, ухвалила правила, згідно з якими сертифікат Європейського Союзу про COVID-19 буде дійсним для подорожей протягом дев'яти місяців після завершення первинних щеплень. Нові правила стануть обов'язковими для 27 країн ЄС із 1 лютого, сказали чиновники ЄС. Правило може бути заблоковане кваліфікованою більшістю урядів ЄС або простою більшістю членів Європейського парламенту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини